У Львові виділили кошти на ліквідацію ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі: деталі

1749 0
Місто виділило понад 14 млн грн для ліквідації ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото ілюстративне: mignews.com.ua

фото ілюстративне: mignews.com.ua

Рада проголосувала за виділення 14,25 млн грн. з резервного фонду для ліквідації ситуації, що виникла на Грибовицькому сміттєзвалищі. З них 13,4 млн грн. передали до статутного фонду ЛКП «Збиранка», а решту 850 тис грн. – ЛМКП «Львівводоканал» для закупівлі гідранта.

Читайте також: Львів розглядає два варіанти для вирішення питання зі сміттєзвалищем. Відео

«Ми створили резервний фонд, аби могти своєчасно зреагувати, якщо щось станеться. Тепер ми передаємо понад 14 млн грн. у бюджет розвитку міста, звідки скеровуємо на ліквідацію наслідків ситуації», – зазначив керівник департаменту фінансової політики Олег Іщук.
 

Нагадаємо, у суботу, 28 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалась пожежа. Станом на 7:40 год, понеділка, 30 травня, з’явилася інформація, що пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі ліквідовано. Як повідомив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, загоряння на території сміттєзвалища в с. Великі Грибовичі Жовківського району ліквідовано.

Згодом з’явилась інформація, що через зсув, троє рятувальників опинились під звалами сміття. Нині проводять рятувальні роботи. Також стало відомо, що безвісти пропав еколог, який також перебував на полігоні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!