У Львові виходили двійню, яка була у комі на штучній вентиляції легень

10212 0
Вага хлопчиків при народженні була лише 800 і 1170 грамів.
Фото: Дитяча лікарня на Орлика. Львів

Фото: Дитяча лікарня на Орлика. Львів

У дитячій лікарні на Орлика виходили двійню, яка народилася на 28 тижні вагітності у 19-річної мами із Золочівського району. Дітки були у важкому стані і знаходилася у комі на штучній вентиляції легень. Про це повідомила Дитяча лікарня на Орлика на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Львові затвердили програму підтримки дітей з рідкісними хворобами

Вага двох хлопчиків при народженні була лише 800 і 1170 грамів. Коли їм було 2 години, їх доставили у відділення реанімації, де їм одразу ввели екзогенний сурфактант, після чого стан діток одразу покращився.

Після 11 днів перебування на штучній вентиляції легень та 6-ти днів на респіраторній терапії, дітки вже почали дихати самостійно, їсти мамине молоко, їх переводять у палату відділення патології новонароджених та недоношених дітей.

За словами лікарів, здоров’ю хлопчиків уже нічого не загрожує, основне їх завдання – добре їсти та набирати вагу.

Читайте такожТі, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

Нагадаємо, львів’янок, які вміють в'язати гачком, запрошують створювати восьминіжок для передчасно народжених дітей. Іграшка заспокоює, дитина менше вириває катетери, коли перебуває в інкубаторі.

Фото дитячої лікарні на Орлика

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!