У Львові неонатологи виходили найменшу в історії перинатального центру дитину

34039 0
Дівчинка народилася з вагою 640 грамів.
Фото:Depositphotos

Фото:Depositphotos

У Львівському обласному перинатальному центрі виходили дівчинку, яка народилася з вагою 640 грамів, а на зріст була з кульковою ручкою. Це найменше маля, яке виходили у пологовому. Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Дівчинка народилася на 24 тижні вагітності, з 3/4 балами за шкалою Апгар. У перинатальному центрі дитина пробула 92 дні. З них 43 дні – у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, потім 49 днів тривав другий етап.

Читайте також: Львівська лікарня отримала інкубатор для перевезення передчасно народжених дітей 

З 77-ої доби дівчинка була на спільному перебуванні з мамою, й вдалося налагодити грудне вигодовування. Із центру дівчинку виписали з вагою 2480 грамів. Тепер мама з дитиною мають відвідувати відділення медичної реабілітації для занять з фізичним терапевтом, де педіатр складе індивідуальну схему вакцинації та гармонійного розвитку.

Нагадаємо, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виходили дівчинку, яка народилася перед війною вагою 1100 г, зростом 37 сантиметрів. Вона народилася у важкому стані на 29 тижні вагітності через кесарів розтин. Раніше також виходили хлопчика Юрчика, який народився на 28 тижні з масою тіла 1100 г, зростом всього 36 см, 5/5 балів за шкалою Апгар. Про те, як у Львові доглядають передчасно народжених дітей, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!