У Львові викосили дощовий сад на вулиці Бандери

11044 0
Торік на перехресті вулиць Бандери та Чупринки у Львові активісти озеленили модерністичну стіну, аби створити там затінок
Фото:PLATO / ПЛАТО

Фото:PLATO / ПЛАТО

В'юнкі рослини, під модерністичною стіною з дірами на перетині вулиць Бандери та Чупринки викосили. Їх торік посадили активісти, зібравши на це понад 8 тисяч гривень благодійників. Про це повідомили у ГО «Плато».

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. оновлено

«Розцінюємо цю інтервенцію з «благоустрою» як навмисну, оскільки нещодавно власноруч підв'язували гілки, прополювали бур'яни та робили все, щоб встановлений раніше бордюр став на заваді якомусь ініціативному підряднику з косаркою. Не допомогло: майже п'ятиметрові пагони винограду, що вже допомагали простору у захисті перегрівання, додатковому зволоженні та очищенні повітря понищені. І за класикою жанру – відповідальних не знайти», – йдеться у повідомленні.

Втім, керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова під дописом активістів прокоментувала, що винних все ж знайдуть, по камерах спостереження. А у райадміністрації, каже вона, запевняють, що рослин дощового садка не скошували.

«Района адміністрація каже, що підрядники покосів району клянуться, що вони того не косили. Будуть переглядати камери. Вони там є. Сказати що це прикро – нічого не сказати, я садила ці рослини разом з усіма. Виноград відросте, але мусить починати все з початку. Винних знайдуть і покарають», – пише Олександра Сладкова.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Нагадаємо, у травні торік на перехресті вулиць Бандери та Чупринки у Львові активісти озеленили модерністичну стіну та облаштували перший у місті дощовий садок.

Біля стіни висадили саджанці плюща та дівочого винограду, які витимуться по стіні, і зменшать її нагрівання. Рослини мали створити додатковий затінок на площі, яка є однією із найгарячіших влітку. Також тут створили багаторічну квіткову композицію, в якій, завдяки вибудованій багатошаровій дренажній системі, збиратимуть та затримуватимуть опади із покрівлі будинку на вулиці Бандери, 15. 

Цей проєкт намагалися втілити завдяки громадському бюджету, але він не зібрав необхідну кількість голосів мешканців. Тож гроші збирали серед львів’ян. Активістам удалось зібрати 8,2 тис. грн.

Фото із фейсбуку громадської організації Плато



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!