У Львові викрадали людей, щоби заволодіти їхнім житлом

4515 0
Зловмисникам допомагали провадити злочинну діяльність працівники поліції.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні працівники прокуратури Львівської області та львівського управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили і задокументовано діяльність групи осіб, які у злочинній змові з працівниками поліції, викрадали та незаконно утримували людей, щоби заволодіти їхнім житлом. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час одночасного проведення 11 санкціонованих судом обшуків, звільнено потерпілого, квартирою якого заволоділи шахраї, підробивши документи. Як з’ясувалось, чоловіка насильно утримували у іншому приміщенні проти його волі близько місяця.

Читайте також: У Львові затримали начальника карного розшуку поліції напідпитку

Також, правоохоронцями вилучено значну кількість документів на різні житлові помешкання, засоби зв’язку та інші речові докази, а також у порядку ст. 208 КПК України, затримано п’ятьох основних учасників вказаної злочинної групи.

До ЄРДР внесено відомості за  ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електрообчислювальної техніки), ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення усіх учасників вказаного злочинного угрупування.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!