У Львові викрали барельєф із могили радянського розвідника

2051 0
Раніше націоналісти організації С14 кілька разів розмальовували надгробок фарбою.
Фото: Gazeta.ua

Фото: Gazeta.ua

Сьогодні, 6 березня, уночі невідомі викрали бронзовий барельєф з надгробку радянського розвідника Миколи Кузнєцова. Про це повідомив директор музею «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, передає прес-служба ЛМР.

За словами чиновника, раніше викрали пластину з іменем та прізвищем розвідника, могила якого на Пагорбі слави.

Раніше члени націоналістичної організації С14 неодноразово розмальовували надгробок Миколі Кузнєцову. Проте зараз, вважає Михайло Нагай, це просто викрадення, а не акт вандалізму.

Читайте також: Вночі у Львові знесли стелу Монументу слави. Фото, відео

Додамо, що Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. За однією з версій, він сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу. Ексгумацію останків спецагента НКВС провели в 1959 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!