У Львові викрили шахраїв, які виготовляли фальшиві документи для перетину кордону

1136 0
Зловмисники виготовляли кілька десятків фальшивок на місяць.
фото: сбу україни у львівській області

фото: сбу україни у львівській області

У Львові викрили групу шахраїв, які виготовляли фальшиві документи. Зловмисники робили високоякісні фальшивки, здебільшого ID-карти країн Європейського Союзу, а також інші дозвільні документи. Про це повідомляє пресслужба СБУ України у Львівській області.

Шахраї «спеціалізувалися» на виготовленні підроблених документів будь-якої складності, а свої послуги рекламували через анонімний сервер у мережі «Darknet». Зазвичай, вони виготовляли фальшиві ID-карти, які давали змогу незаконно перетинати кордон різних країн. Їхніми клієнтами переважно були нелегальні мігранти з країн Близького Сходу, які хотіли «легалізуватися» на території «західних країн».

Читайте також: Прокуратура заявила про сміттєві махінації у Львові на понад 2 млн грн

Зловмисники виготовляли кілька десятків фальшивок на місяць. Після виготовлення підробки переправляли за кордон через водіїв міжнародних перевезень.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів та виявили і вилучили печатки, бланки, голограми, комп’ютерну техніку, задіяну в процесі виготовлення та збуту підроблених документів. Так, відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Тривають слідчі дії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!