На правах реклами

У Львові вимагатимуть відмовитися від економії на навчальному процесі у школах

1670 1
Кабінет Міністрів доручив Мінрегіону та Міністерству охорони здоров'я до 15 вересня 2015 року розробити пропозиції щодо можливості зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях з 18°С до 16°С. Разом з тим в розпорядженні КМУ від 5 серпня 2015 р. № 809-р йдеться про те, що в цілях економії знову буде збільшено або перенесено зимові канікули школярів. Tvoemisto.tv розпитало координатора «Громадського руху «Народний Контроль» Андрія Ткачука у Личаківському районі Львова щодо цієї ініціативи.
Фото:  hromadskeradio.org, brodushool.at.ua, Народний контроль

Фото: hromadskeradio.org, brodushool.at.ua, Народний контроль

У випадку продовження зимових канікул для школярів, «ГР «Народний Контроль» звертатиметься до Уряду з проханням відмінити це рішення, щоб навчальний процес відбувався згідно усталених норм. Таку думку висловив Андрій Ткачук.

Читайте також: Узимку у домівках українців планують знизити температуру

За його словами, залишати дітей без навчального процесу на довший період є неприпустимо. Адже в цей час якраз відбувається формування їх особистості.

«Ми не можемо виховувати націю лінивих до навчання та роботи людей. Діти мають навчатися, здобувати освіту», – наголошує Андрій Ткачук.

Якщо ж Уряд все таки вирішить піти на такий крок, то, за словами активіста, місцеві депутати мають взяти вирішення цього питання на себе.

«На мою думку, місцеві депутати мають прийняти на свій бюджет навантаження щодо забезпечення навчального процесу, якщо це не може зробити держава. Або зробити необхідні запити до Кабінету Міністрів, що це абсолютно неприпустимо. Адже якщо є навчальний рік, то він має продовжуватися», – зазначив представник «Народного контролю».

Читайте також: Українським школярам можуть продовжити канікули

Та якщо і в цьому випадку Уряд не піде на зустріч в цьому питання, своє слово мають взяти батьки.

«Має бути форма консолідації батьків. Зробити альтернативні репетиторські групи для дітей. Не такі формальні, як школа. І на такому зразку будувати навчання», – зазначив Андрій Ткачук.

За матеріалами прес-служби НК

26 Серпня, 2015 23:26
Олена Пономарева Десь я вже таку заяву, майже слово в слово, читала. А...згадала, це заява Батьківської ради львівщини. Шкода, що навіть не доклали зусіль щось змінити. Хлопці і дівчата, плагіат як бумеранг. А ми вам вірили, сумно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!