У Львові вимагають повернути пільги на проїзд людям з інвалідністю

3515 2
Батьки, які мають дітей із інвалідністю, обурені обмеженням пільгового проїзду для інвалідів у міському транспорті, вирішили подати заяву в Управління транспорту і зв'язку, в якій вказати, що вони виконуватимуть лише Закон України, а неправомірне, на їхню думку, рішення виконувати не збираються, тобто не будуть оплачувати за проїзд.
фото: 11channel.dp.ua

фото: 11channel.dp.ua

Як повідомили в ініціативній групі, керівництву управління транспорту і зв'язку ЛМР буде запропоновано скасувати рішення виконкому. Від ініціативної групи батьків дітей із інвалідністю вже підготували позов, і у випадку, якщо не буде досягнуто домовленостей, позов планують подати у Франківський районний суд.

Дивіться також: Обмеження пільг на проїзд у маршрутках. Три думки пільговиків

Цікаво, що в Україні вже є ряд судових рішень, що відміняли рішення виконкомів,  щодо обмеження пільг на проїзд для людей із інвалідністю. Зокрема, в судах України відмінили рішення виконавчого комітету Лисичанської міської ради, щодо обмеження кількості пільговиків в одному автобусі, та виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо обмеження часу безкоштовного проїзду для пільговиків.

Вимоги ініціативна група до управління транспорту ЛМР планує передати 16 березня.

Дивіться також: Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нових умов проїзду пільговиків?

Читайте також:
13 Березня, 2015 17:46
666 ... дивує громадянська(?) позиція , яку зайняла наразі в цій ситуації з обмеженням пільг львівска т.з. "четверта влада" ... замість розяснити людям , що ніякої ПОСТАНОВИ міськвиконкому , якою обмежено пільги певним категоріям громадян , НЕ ІСНУЄ , львівські видання взялися конкрентно вішати людям локшину на вуха ... так , таке рішення було ПРОГОЛОСОВАНО ... АЛЕ ... НІХТО не схотів-не взявся оформити ТАКЕ рішення отих райців конкретною ПОСТАНОВОЮ ... бо прокуратура відразу звернулася до тих мудрагелей із вимогою надати тую "постанову" для розгляду на відповідність її чинному українському законодавству ... а знаючи , що в тій "постанові" чинностью навіть і не пахне , ніхто не захтів підставляти свою дупу ... далі пішло ще "веселіше" -- "виконавцями" тої "постанови хтось призначив водіїв ... це взагалі -- повний (...) ! ... от коли в салонах маршруток буде висіти не об`ява про постанову , а сама постанова( із номером реєстрації і підписом відповідальної владної особи) , тоді її і будемо говорити-обговорювати ... а наразі -- ПОСТАНОВИ НЕМАЄ ! ... і обовязок чесних і незалежних львівських ЗМІ -- донести це до людей ... Слава Україні ! ...
13 Березня, 2015 17:11
Олександр Рішення міськради є незаконне. Всі пільговики мають право на безкоштовний проїзд в любий час, згідно чинного законодавства. Підписанти рішення міськради будуть викликани в прокуратуру для прийняття рішення щодо них. Щодо водіїв маршруток, які відмовляються виконувати Закон України - вимагайте виклику працівників міліції для складання протоколу про їх непровомірні дії. Вчиться захищати свої права.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!