У Львові вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки Львівської політехніки на Лазаренка

5031 8
В університеті кажуть, що мають усі дозвільні документи на будівництво.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Петиція проти будівництва будинку Львівської політехніки на вулиці Лазаренка, 42 набрала необхідні пів тисячі голосів. Тепер цю петицію мають розглянути на одному з пленарних засідань ЛМР.

Читайте також: Біля ЛОДА протестують проти будівництва цинкового заводу у Винниках. Фото

Будівельні роботи стартували ще у 2017 році, натомість мешканці кажуть, що містобудівну документацію погоджували без обговорення з громадою. Мешканці кажуть, що будівництво ведуть на дитячому майданчику, спортивному полі та відпочинковій зоні, а дозвільні документи не передбачають збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, заборони паркування авто всередині житлових кварталів тощо. Тож своєю петицією мешканці вимагають зберегти наявний простір для відпочинку та дитмайданчики.

Водночас в університеті кажуть, що потребують розширення навчальної бази та покращення умов проживання для працівників. Тож у 2006 році Львівська політехніка залучила інвестора, який має звести будинок із підземним паркінгом і низку квартир передати працівникам вишу.

«Територія планованої забудови – це старе асфальтне покриття, вільне від будь-яких об’єктів благоустрою, у тому числі дитячих та спортивних майданчиків, ігрових майданчиків, скверів тощо, довкола – застарілі елементи ландшафту», – йдеться у повідомленні університету.

В політехніці додають, що після будівництва будинку поруч облаштують низку майданчиків, якими зможуть користуватися мешканці сусідніх будинків.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля готелю «Львів»

Також університет створить комісію, яка проведе техобстеження гуртожитків Львівської політехніки №12 та 13, що розташовані поруч із будівництвом, аби виявити можливе просідання чи тріщини.


Читайте також:
4 Вересня, 2019 12:20
Ігор На громадському засіданні були перечислені порушення. В т.ч.відсутність дозволу на порушення благоустрою, відсутність сертифікації енергетичної ефективності проекту, без якої відповідно до ЗУ "Сертифікація енергетичної ефективності будівель" її неможна потім ні в експлуатацію здати, ні експертиза немала пропускати проект, обов'язковою складовою якого вона мала бути. Неможливість забезпечити вулицю аварійними виїздами, неможливість забезпечити всі будинки на обслуговування яких була виділена ця ділянка містом згідно наказу прибудинковими територіями, паркувальними місцями та ін. Про ці вимоги та вимоги інших норм і законів, відповідно до яких треба провести обстеження сусідніх будівель, що тріщать, внести відповідні правки в проект і пройти повторну експертизу.
Площадки дитячі, футбольні поля та освячений пам'ятник Матінки Божої там є!
4 Вересня, 2019 09:22
Іван Гарна картинка-ілюзія, на якій 16 поверхів нижче від 12.
4 Вересня, 2019 09:20
Іван Окрім загрози руйнації будинку 38 (гурт.-12), посилення тріщин буд. 36 та порушення норм ДБН щодо прибудинкових територій грубо будуть порушені норми ДБН з інсоляції (сонячного освітлення) обох будинків. І якщо все ж таки є дозвіл на будівництво від органів місцевої влади - ТО ВІН ВИДАНИЙ З ГРУБИМИ ПОРУШЕННЯМИ - НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!!
3 Вересня, 2019 17:49
Олег Редакція явно будувала свій матеріал на інформації отриманій з слів якогось представника Політехніки.Достатньо просто побувати по даній адресі і самому переконатись,чи там дійсно "залишки асфальту і застарілі елементи",чи зелені насадження,дитячі та спортивні майданчики.І слід поцікавитися що саме хоче будувати Політехніка.Після тих забудов( а саме забудов,а не забудови)незалишиться прибудинкової території.Про майданчики взагалі можна забути.І де в статуті Політехніки сказано про право будувати комерційне житло на державній землі?Погіршити умови проживання своїх працівників,поставити під загрозу життя мешканців,продати ділянку державної землі під комерційну забудову-цим має займатись знаменита Львівська політехніка.Шановна редакціє,ви би хоч трохи поцікавились перед тим,як перебріхувати.Хоча,напевно,величина гонорару дозволяє не задумуватись над такими дрібницями.
3 Вересня, 2019 17:13
Ihor Новий гуртожиток? Комерційне житло, під продаж! І байдуже, що від цього будівництва може постраждати сусідній будинок, бо територія забудови - зсувонебезпечна!
За свої кошти Політехніка сама не збудує, бо коштів нема, тому віддадуть землю приватному "інвестору", взамін може навіть отримавши 1-2 квартири. Корупція? Ні, не чули...
3 Вересня, 2019 16:58
Мирослав Цікаво, якщо Політехніка має всі документи, то чому за місяць часу так і не змогла їх показати? І це незважаючи на те, що ректор та його заступник особисто обіцяли це зробити. Також дуже показова (як ставлення до мешканців та працівників Політехніки) брехня посадових осіб про те, що договір на будівництво існує ще з 2006 року, хоча містобудівні умови видано тільки в 2013 (!!!). Також брехнею є те, що при забудові залишиться місце для майданчиків, оскільки навіть на даний час існуючих площ майданчиків недостатньо для забезпечення потреб мешканців та студентів. А про передачу квартир працівникам вже би навіть не говорили, є приклад попередньої аналогічної забудови, в якій квартиру не отримав ЖОДЕН працівник.
3 Вересня, 2019 16:41
Тарас Явно замовна стаття від забудовника. «ТВОЄ МІСТО» не соромно публікувати такі статті?
3 Вересня, 2019 16:38
Andriy Шановні журналісти і редактори перед тим як публікувати статтю спробуйте розібратись в тематиці!
- На лазаренка планується будувати саме - комерційне житло а не гуртожиток.
- В 2017 році ніхто ніякого будівництво не починав - на фото будівництво по вул Відкрита а не Лазаренка.
- "мешканці кажуть, що будівництво ведуть на дитячому майданчику, спортивному полі та відпочинковій зоні" - це факт що будівництво планується на дитячому майданчику.
- гуртожитку № 13 вже давно не існує є житловий будинок по вул Лазаренка 36 який перебуває на балансі в Львівській політехніці.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!