У Львові випробовують найновішу українську бронемашину

2628 0
Новий український бронетранспортер «Дозор-Б» виготовляють у Львові. У Міноборони готові замовити кілька таких машин для Нацгвардії. Готову продукцію обіцяють показати у вересні.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Бронетранспортер розробили харківські конструктори майже десять років тому, повідомляють Львівські новини онлайн. Допоки в Україні не було війни, розробка нікого не цікавила. Лише нещодавно Міноборони проявило інтерес до української бойової машини. Виготовлять її на львівському бронетанковому заводі.

Під час роботи, як інформують у прес-службі НУ «Львівська політехніка», виявили неточності розробки, тож машину одразу удосконалюють на місці.

Читайте також: Відтепер у Львові виготовлятимуть запчастини до танків, які раніше постачали з Росії 

Всередині «Дозору» є спеціальне кевларове покриття, якого в Україні не продають. Надійність броні перевіряють фахівці із Львівської політехніки.

Довідка: 

ББМ «Дозор-Б» (англ. Dozor B) — повноприводна бойова броньована машина, створена в Україні як багатоцільовий захищений транспортний засіб для перевезення особового складу, зброї та військового обладнання вагою до 2 тонн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!