У Львові випустили перших держуправлінців нового зразка

2137 0
45 управлінців з різних регіонів України стали випускниками першої програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» Українського католицького університету. Вони готові до професійної роботи в органах державної влади.

Україну завтрашнього дня держуправлінці нового зразка бачать сильною державою з розвиненим малим та середнім бізнесом, а зарплати чиновників, на їхню думку, мають залежати від рівня довіри громади.

Зміни, що відбулись в країні вимагають нового підходу до управління державою. Так у лютому 2014 року Український католицький університет започаткував першу в Україні програму інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» («Ефективне управління»).  45 управлінців нового зразка – випускники програми – дізналися від експертів з США, Європи та України, як впроваджувати зміни в кризових умовах у державних органах, дотримуючись етичних принципів та цінностей.

«Програма «Good Governance» є надзвичайно вчасною ініціативою. Сьогодні відкрилося вікно можливостей, щоб реформувати систему державного управління та місцевого самоврядування. Програма має усі шанси стати кузнею кадрів для дуже багатьох галузей державного управління, місцевого самоврядування та громадянського суспільства», – виконавчий директор Асоціації агенцій регіонального розвитку України, викладач курсу «Регіональний розвиток» Юрій Третяк.

Протягом тримодульного навчання учасники програми прослухали курси «Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси», а також теми «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих», «Релігія і суспільне життя». Підсумковим проектом навчання стала командна робота із розробки бізнес-моделі уряду України. На основі усіх прослуханих курсів, зокрема, від Адріана Сливоцького, одного із провідних бізнес-мислителів світ у (саме за його методикою вони будували бізнес-модель) учасники презентували свої проекти.

Відтак, 7 груп представили свої напрацювання. Серед основних ідей реформ: легкість ведення бізнесу в Україні, залучення діаспори, розвиток малого та середнього бізнесу, сільського господарства, залежність зарплати чиновників від рівня довіри громади, розвиток металургії та аерокосмічної галузі. Як зазначають самі учасники, такі пропозиції є так званою «ін'єкцією адреналіну» для країни, тобто це ті речі, які у короткостроковій перспективі можуть дати результат.

 

 «Good Governance» − це перша програма такого рівня в Україні. Розробляючи її, організатори відштовхувались від програм підготовки держуправлінців, які реалізовують у кращих бізнес-школах світу, зокрема у Harvard Kennedy School, Fels Institute of Governance (Пенсивальнський університет) . Разом із тим, навчальні теми підбирали, фокусуючись на актуальних питаннях для України", − наголосив перший проректор УКУ Тарас Добко.

Цю програму ініціювала та профінансувала група львівських підприємців, які прагнуть змін у власній країні.

Про учасників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!