У Львові виписали з лікарні донечку священника, яка передчасно народилася з коронавірусом

37095 0
Даринка мала народитися 14-15 лютого.
Фото: Ольга Шведа

Фото: Ольга Шведа

У Львові сьогодні із лікарні виписали передчасно народжену донечку священника Петра Терлецького та його дружини Катерини.

Даринка народилася 6 грудня 2020 року вагою 1200 грамів. У лікарні перебувала майже два місяці. Сьогодні дитинка набрала 2800 грам ваги, уже сама дихає. За словами медиків, ще формуються зір, слух, легені. За дівчинкою будуть спостерігати періодично невропатолог та окуліст.

За словами завідувачки відділення патології недоношених новонароджених, головної неонатологині Львівщини Ольги Децик, на апараті ШВЛ дитина була підключена упродовж 16 днів, лише згодом почала сама дихати.  

Мама Катерина розповідає, що Даринка народилася дуже крихітною, голівка поміщалася в долоню.

«Коли ще сама перебувала у лікарні, увесь час молилася за донечку, щоб у неї все було гаразд. При першій зустрічі вона мені видалася дуже крихітною, бо попередню дитину народила вагою 4800 грамів. А в Даринку була дуже маленька голівка і дуже дрібненькі пальчики», – каже Катерина Терлецька.

Це уже шоста дитина у сім'ї Терлецьких. Мама увесь час молилася у лікарні, щоб із донечкою все було добре.

Батько Петро Терлецький плакав, коли доньку виписували.

Нагадаємо, 37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина на коронавірус захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. З 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова, тоді її перевели у лікарню швидкої допомоги.

У Катерини, яка була на сьомому місяці вагітності, через Covid-19 було ураження легень на понад 90%. Через критичний стан жінці провели кесаревий розтин. Донька Даринка народилася з вагою 1 230 грам. Її відразу реанімобілем перевели в реанімацію львівської обласної лікарні. Медики почали боротися за життя матері та немовляти. Вийшовши із критичного стану, Катерина передала чоловікові записку «Я вас люблю і витримаю все».

Ольга Шведа

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!