У Львові вирішать, чи залишати «Монумент Слави»

3378 0
Враховуючи громадську дискусію навколо пам’ятника «Монумент Слави», було створено робочу групу для вирішення питання його експонування.
фото: photos.wikimapia.org

фото: photos.wikimapia.org

Науковці, посадовці та депутати у робочій групі мають вирішити питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Розглянувши звернення лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, політв’язня радянських таборів Ігоря Калинця, враховуючи різні думки щодо експонування монументальної композиції, створено робочу групу.

Читайте також: Закон про декомунізацію: чи демонтують щось у Львові?

Робоча група має розглянути та проаналізувати усі пропозиції щодо пам’ятника, а також, за наслідками виконаної роботи, запропонувати оптимальні варіанти вирішення питання до 1 липня 2017 року.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, в робочу групу запросили представників Львівської Політехніки, Інституту архітектури, декана історичного факультету ЛНУ імені Івана Франка, представників Католицького університету та генерала Ткачука з Академії сухопутних військ.

Також в робочу групу запрошено пана В’ятровича, голову Національного інституту національної пам’яті. Можливо в групу увійде ряд депутатів, які активні у цій позиції – пан Свінціцький, Чолій та Юлія Хомчин.  З Центру міської історії, комунального підприємства «Доля» запросять пана Шеремету та пана Чмелика. Очолюватиме групу  Андрій Москаленко.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!