Поблизу Високого замку у Львові висадять парк пам’яті Героїв

2091 0
У парку героїв висадять понад 90 дерев у пам'ять про кожного загиблого в АТО воїна зі Львова.
Фото:Oleksandra Sladkova

Фото:Oleksandra Sladkova

У Львові висадять парк пам’яті Героїв. Декоративні плодові дерева висаджуватимуть поблизу Меморіалу Героїв Небесної Сотні напередодні Дня Захисника та Захисниць України. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила директорка Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук.

«13 жовтня будемо висаджувати дерева, облаштуємо парк пам’яті героїв. Дерева висаджуватимуть члени родин загиблих військових, їх у Львові є близько 90. Вони самі обиратимуть, яке дерево посадити. Ми ж підготуємо дерева і місце. Це все дуже особисте, тривожне для родин загиблих. Цей парк стане місцем, де люди зможуть відпочити, пригадати, доглядати за тим деревом. Але це не лише для родин, це для усіх львів’ян», – каже вона.

Читайте також: Пішохідний міст на вулиці Кривоноса у Львові будуватиме інвестор

Керівниця управління екології Олександра Сладкова каже, що парк планують висадити поряд з Високим замком, неподалік від Меморіалу Героїв Небесної Сотні, нині там готують територію. Садитимуть декоративні плодові дерева.

«Збираємось висадити різні сорти декоративних яблунь і інші плодові дерева, можливо, сливи, груші, ще черемху. Це виглядатиме як райський куточок. Дерева не цвістимуть одночасно», – додає вона у коментарі Tvoemisto.tv

Вона також каже, що дерева ознакують. На них розвісять спеціальні жетони, де буде інформація про загиблого, рік його народження і смерті, а також частина, в якій він служив. На закупівлю дерев виділять 200 тисяч гривень з міського бюджету Львова.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!