У Львові з'явився «Сад здоров'я». Фото, відео

2175 0
Сьогодні учасники акції планують висадити понад 100 дерев.

Біля лікарні швидкої медичної допомоги у Львові висадили «Сад здоров'я». Учасниками акції, що проводиться в межах глобальної ініціативи «Озелення планети», стали члени громадських організації, мешканці міста, школярі. Упродовж дня тут планують висадити понад 100 дерев. 

Охочі мешканці можуть висаджувати дерева не тільки сьогодні, однак перед тим варто порадитися з організаторами, які саджанці потрібно купити. 

«Сьогодні був такий собі удар на хвойні дерева, бо їх найкраще садити восени. Навесні плануємо продовжити проєкт. В нас запланована висадка лікарських рослин. Кожен з мешканців може долучитися, попередньо скоординувавшись з нами, і дізнатися, які саджанці потрібні, скільки штук. якого розміру, бо це важливо, не всі саджанці можуть прижитися», – каже ініціаторка акції Ірина Оршак. 

Наразі біля лікарні посадили сосни, ялівець, ялину, гінго, аронію, райські яблуні та інші сорти дерев і чагарників. Здебільшого на териорії висаджено багато фітонцидних дерев, які виділяють ефірні масла для оздоровлення. 

Як створювали новий екопростір, дивіться у нашому відео. 

Зазначимо, що в межах глобального екологічного проєкту «Greening the Planet» 23 жовтня у Львові висаджували дерева у кількох локаціях. Окрім нового екопростру біля Клінічної лікарні швидкої допомоги «Сад Здоров’я», саджанці також висадили на вул. Театральна, площі Соборній, у Бернардинському саду, на площі Ринок, проспекті Свободи та ін. Висадка дерев у Львівській області продовжать 30 жовтня. 

Фото та відео Дар'ї Кучер 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!