У Львові висадили ще один дощовий квітник. Фото

4958 0
Такі композиції затримують дощові опади.
Фото: «Плато»

Фото: «Плато»

Поруч із зупинкою міського транспорту «Парк імені 700-річчя Львова» висадили вже другий у Львові громадський дощовий квітник. Про це повідомляють ініціатори його створення, Громадська організація «Plato».

Читайте також: На перехресті Бандери – Чупринки у Львові облаштували дощовий садок

Ідея дощового садка полягає у формуванні багаторічної квіткової композиції, рослини в якій завдяки вибудованій дренажній системі збирають та затримують дощові опади з сусідніх хідників. Це дозволяє забрати надлишок вологи з ущільнених поверхонь та скерувати його для підживлення рослинності в межах квітника, пояснюють активісти.

До висадки добирають види, які є стійкими до надмірного зволоження та витривалі в умовах тривалої посухи. Рослини відповідають за фільтрацію дощових вод, а також за очищення та зволоження повітря, що є особливо актуальним поруч із дорогою з інтенсивним рухом автотранспорту. 

Окрім дощового квітника справа від головного входу до Парку імені 700-річчя Львова активісти підготували ділянку для майбутньої висадки різнотрав’я. Головний мотив такого експерименту – показати, що лучні трави є вдалою альтернативою традиційним газонам для значної частини міських зелених зон.

Рослини такого типу до 10 разів вищі за газон, а це означає, що вони краще поглинають пил та шкідливі речовини, які потенційно можуть утворювати смог. Також вони впливають на зниження температури повітря та підтримку міського біорізноманіття, а утримання такого різнотрав’я є значно дешевшим та більш дружнім для довкілля, зазначають у «Plato».

Нагадаємо, що на перехресті вулиць Бандери та Чупринки у Львові озеленили модерністичну стіну та облаштували перший у місті дощовий садок.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!