У Львові – високий ризик поширення кишкових інфекцій. Як вберегтися

2099 1
Сьогодні під час засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС доповіли про стан захворюваності на гострі кишкові інфекції у Львові.
Фото: images.unian.net

Фото: images.unian.net

За словами начальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба, у 2017 році, порівняно з 2016 роком, кількість зареєстрованих кишкових інфекцій збільшилася, але, порівняно з 2015 роком – залишається на тому ж рівні. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Проте ризик поширення таких захворювань залишається дуже високим доти, доки не буде налагоджений процес регулярного і постійного вивезення відходів, адже температура повітря стабільно висока. Водночас мешканцям не слід забувати про прості методи профілактики інфекцій – добре мити руки, належно обробляти харчові продукти, а також не забувати про контроль за дітьми.

Читайте також: Львів'ян просять повідомляти про переповнені смітники

Якщо дивитися в розрізі місяців за перше півріччя 2017 року, то слід зазначити, що зростання кількості випадків захворювання на кишкові інфекції відбувалося у березні, в травні, і червні – якраз в той період, коли в нас були проблеми з вивезенням сміття. Хоч прямих доказів виникнення кишкових інфекцій, пов’язаних зі сміттям, немає», – розповів Володимир Зуб.

За словами в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Львові Андрія Диби, найбільш вразливими групами населення є діти віком 1-4 років, а також дорослі, які не працюють: «Встановлено, що захворюваність може бути пов’язана з недотриманням правил особистої гігієни батьками при догляді за дітьми, порушення правил приготування, зберігання і використання дитячих сумішей. Також ймовірним фактором є придбання молочних та м’ясних продуктів на стихійних ринках».

 


Читайте також:
7 Липня, 2017 06:55
Yurko Скотиняка Садік і його заїжджий посіпака Зуб. Їдь до брата на чергнінівщину, де ти й депутатом є і там розказуй ці байки. Люстрацію в медицину, і Зуба перш за все.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!