У Львові виставили порожні автобуси в пам'ять про вбитих росією дітей

1214 0
Всередині в автобусах на сидіннях можна побачити іграшки та імена загиблих дітей.
Фото: Марта Байдака

Фото: Марта Байдака

Сьогодні, 1 червня, у Львові до Міжнародного дня захисту дітей провели перформанс «Екскурсія Львовом, яка ніколи не відбудеться». На площі Ринок виставили порожні шкільні автобуси, як символ вбитих окупантами 243 українських дітей, які могли б приїхати на екскурсію до Львова. 

Читайте також: Сьогодні відзначають День захисту дітей. Перелік заходів у Львові

«243 дитини мали приїхати на екскурсії до Львова, але вони не приїхали, адже їх вбили і вбивають кожного дня. Ми показуємо світу, що росія – це не просто країна-терорист, це країна, яка здійснює геноцид українських дітей та народу. А ці діти – ангели, вони нас охороняють. Дуже важливо, щоб ті хто живий, зреалізували мрії тих дітей, яких вже немає», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.  

Всередині в автобусах на сидіннях можна побачити іграшки та імена загиблих дітей. 

«243 дітей було вбито від початку повномасштабного вторгнення російськими військами. Наша акція показує ситуацію, коли приїхали автобуси, де є бейджі дітей з їхніми іменами, є наплічники, іграшки, проте самих дітей немає. Тому що вони загинули. Це показує жах ситуації, того світу, в якому ми живемо. Коли без права на все вбивають невинних дітей», – сказав керівник молодіжних просторів «Твори» у Львові Олег Малець.

Читайте також: В Україні запустили онлайн галерею малюнків для допомоги дітям, які постраждали від війни

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні постраждали понад 689 дітей. З яких 243 загинули, а 446 поранені.
Антоніна Костик
Фото/відео Марти Байдаки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!