Політична реклама

У Львові виступить польський гурт, що виник на перетині музичних світів і традицій

1303 0
28 лютого у Львові в межах всеукраїнського туру виступить струнний квінтет Vołosi. Концерт ваідбудеться у галереї «Coralli»(вул. Менцинського, 5, в подвір’ї), початок о 19:00, вхід – 50 грн. Про це "Твоє місто" повідомили організатори туру.

Гурт Vołosi з Польщі — безумовно нове явище на європейській world music сцені. Vołosi виникли два роки тому на перетині музичних світів і традицій. Частина гурту — класичні музиканти з Академії імені Кароля Шимановського (Катовіце), які, мріючи про імпровізацію, були зачаровані народною музикою з її життєствердною красою та спонтанністю. Інша частина — мешканці гір гуралі, що грають так, ніби походять з Нового Орлеану часів зародження джазу. За два роки Vołosi встигли підкорити Німеччину, Грузію, відзначилися на найбільших фестивальних майданчиках Польщі. Гурт став справжнім відкриттям міжнародного фестивалю АртПоле’2012, і на початку весни вдруге завітає до України.

Поява Vołosi саме на початку весни є невипадковою і знаково доречною, адже їхня музика — наче перший порив березневого вітру, від якого прокидаються дерева, ламається крига, а річки виходять з берегів. Майстерність найвищого рівня поєднується у них із невимушеністю, а енергія — з класичною вишуканістю. Віолончель, контрабас і скрипки у руках цих натхненних віртуозів народжують музику, в якій звучить щось надзвичайно близьке і в той же час зовсім незвичне, невідоме, невловиме.  

Офіційний сайт гурту: www.volosiband.com

Тур відбувається за підтримки Польського Інституту в Києві.

Генеральний партнер проекту: Перша приватна броварня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!