У Львові виявили перший випадок нового штаму «Омікрон»

9667 0
По одному випадку підтвердили у зразках із Дніпра та Львова.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

В Україні виявили п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму «Омікрон», загалом зафіксували вже шість випадків цього штаму. Серед них перший випадок і в місті Львові. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Загалом новий штам виявили у двох мешканців Києва та двох мешканців Київської області. Також по одному випадку підтвердили у зразках із Дніпра та Львова. Троє людей із підтвердженими випадками повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Перший випадок підтвердили ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського.

Нагадаємо, що перший інфікований новим штамом коронавірусу «Омікрон» в Україні вже отримав негативний результат ПЛР-тесту. Про зараження новим варіантом у країні стало відомо 18 грудня. Ігор Кузін додає, що ефективними профілактичними заходами від будь-яких штамів коронавірусу, зокрема «Омікрону», залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!