Політична реклама

У Львові виявили понад двісті порушень правил дорожнього руху таксистами

1344 0
За останні три місяці у Львові викрили понад 230 порушень правил дорожнього руху таксистами.

Зокрема, у 140 випадках – керування без ліцензійної картки, 30 випадків перевищення швидкості, 40 – ненадання переваги в русі пішоходам, 4 порушення правил зупинки і стоянки, повідомили у відділі Державтоінспекції міста Львова.

Також було зафіксовано один факт керування авто таксистом у стані алкогольного сп’яніння

У ДАІ наголошують, що для перевезення пасажирів в режимі «таксі» перевізник – юридична особа має мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та ліцензійну картку на транспортний засіб.

Водій автомобіля таксі (окрім самозайнятого перевізника) перед початком роботи повинен пройти перевірку стану здоров’я та перевірку технічного стану транспортного засобу.

Для самозайнятого перевізника (фізична особа, яка здійснює перевезення пасажирів без застосування праці найманих працівників) необхідні посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, ліцензія, ліцензійна картка на транспортний засіб, сервісна книжка та медична довідка водія.

Окрім цього, автомобіль таксі повинен бути обладнаний розпізнавальним ліхтарем оранжевого кольору, який встановлюється на даху авто, діючим таксометром, сигнальним ліхтарем із зеленим та червоним світлом, розташованим у верхньому правому кутку вітрового скла, і який має нанесені композиції з квадратів, розташованих у шаховому порядку на дверцятах автомобіля з лівого та правого боків, призначений для надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу в індивідуальному порядку. 

За керування транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не було проведено, передбачена адміністративна відповідальність (ст.121 ч.3 КУпАП) – штраф у розмірі від 340 до 425 гривень. 

Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, поліса обов’язкового страхування, а у випадках, передбачених законодавством, – ліцензійної картки, – передбачена адміністративна відповідальність (ст.126 ч.1 КУпАП) – штраф у розмірі від 425 до 850 гривень. 

У випадку перевезення пасажирів чи вантажів водієм, що не пройшов щозмінного передрейсового медичного огляду або вирушив на маршрут без проведення передрейсового контролю технічного стану транспортного засобу, передбачена адміністративна відповідальність (ст.133-1 ч.9 КУпАП) – штраф у розмірі від 510 до 680 гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!