У Львові виявили шахраїв, які незаконно захопили комунальні приміщення в центрі міста. Оновлено

2216 0
За цим фактом зараз тривають слідчі дії.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові виявили злочинну групу, яка сприяла незаконній приватизації комунальних приміщень у центральній частині міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

За її словами, йдеться про те, що шахраї незаконним чином оформили право власності на низку нежитлових квартир в будинках центральної частини Львова.

Читайте також: На Львівщині шахраї видурюють гроші, представляючись працівниками податкової

«Є ряд адрес, але, поки триває розслідування, не час їх уточнювати», – додає вона.

За цим фактом зараз тривають слідчі дії в декількох комунальних підприємствах та державних установах. Людей, причетних до шахрайських дій, мають покарати, а приміщення повернутти у власність громади міста.

Оновлено. В обласній прокуратурі Львівщини уточнили, що 44-річний місцевий підприємець разом зі спільником на підставі фіктивних документів перереєстрували об’єкт нерухомості вартістю майже 600 тис грн, який був у комунальній власності, на підставну особу.

Слідчі провели 34 обшуки за місцем проживання фігурантів, в автомобілях останніх та комунальних підприємствах. Правоохоронці вилучили технічну документацію, телефони, флеш-накопичувачі, комп’ютерну техніку, чорнові записи, печатку та інші документи, у яких міститься інформація про об’єкти нерухомості.

Фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Санкція ч.3 ст.190 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Ольга Коваль

Фото прокуратури Львівщини 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!