У Львові виявили ще одну незаконну забудову на вулиці Панаса Мирного

3148 0
Власник будівлі наразі переховується.

Працівники ДАБК у Львові виявили ще одне незаконне будівництво на вул. Панаса Мирного, 24. Забудовник не має дозвільних документів на будівництво та не виходить на зв’язок із містом. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Скандальну забудову на вулиці Шевченка узаконять

«Жодних дозволів на реконструкцію чи добудову немає. Площа будівлі – майже 3 тисячі кв. м і там продовжують будувати й далі й встановлюють вікна. Об’єкт має три частини. Перша – доволі стара, друга – новіша, 2010-2015 року будівництва, і третя, яку перевіряють, – останній поверх будинку. Замовник робіт переховується, а ми хочемо, аби він прийшов в інспекцію і отримав всі необхідні документи. Інакше це виглядає як шахрайська схема», – каже він.

Наразі цільове призначення 4-поверхового будинку не відоме, але його будують поруч із офісом для ІТ-фахівців.

Право власності на об’єкт забудовник отримав через мирову угору у Трускавецькому суді. На її підставі ця будівля перейшла від одних фізичних осіб до теперішнього власника. За словами керівника юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослава Кіндратіва, зазвичай, так відбувається, коли приховують узаконення самовільного будівництва. До того ж, рішення про мирову угоду мав би приймати Сихівський районний суд.

Перевірка на об’єкті триватиме до 5 листопада. Водночас інспекторів на будівельний майданчик не впускали. За результатами забудовнику мають надати припис на зупинення будівельних робіт, усунення порушень містобудівного законодавства, щоб отримати дозвільні документи. Якщо забудовник не отримає документи, то ДАБІ видасть припис, аби будинок повернули до попереднього стану, а надбудову – знесли.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

Додамо, що згідно з оновленим переліком незаконних забудов у Львові налічують 12 незаконних забудов, частину з них мають знести, втім поки що виконавча служба повністю знесла лише незаконну 5-поверхівку на Личаківській.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!