У Львові вийшла друком казка для незрячих дітей

1890 0
Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами випустив у світ дитячу збірку для незрячих «Королівна-крихітка та Киць-Киць». Про це повідомляє прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».
фото: volynnews.com

фото: volynnews.com

Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами, який впродовж кількох років діє в Національному університеті «Львівська політехніка», завершив роботу над публікацією казки Грицька Григоренка «Королівна-крихітка та Киць-Киць». Книгу надрукували рельєфно-крапковим шрифтом для українських незрячих дітей.

Як розповідає керівник Ресурсного центру Львівської політехніки, кандидат історичних наук  Оксана Потимко, редагували і друкували казку  на спеціальних принтерах, а  займались цим інженер Марта Сидоряк, фахівці Катерина Івашутіна та Олена Лукаш, зокрема, вичитування тексту зробив Михайло Петрів. Фінансову підтримку публікації казки Грицька Григоренка надала благодійна організація «Фонд родини Нечитайло».

«Королівна-крихітка та Киць-Киць» - перша надрукована у Львівській політехніці дитяча збірка, яку зможуть отримати незрячі малюки в різних куточках України. Між тим спеціальним рельєфно-крапковим друком  Центр займається вже кілька років поспіль. Починаючи з 2012 р., світ побачили такі книги як  «Інструкції до 103 лікарських засобів», «Абетка в рельєфних малюнках для незрячих», «Доступний банкомат», «Інклюзивна освіта незрячих дітей», «До 50-річчя Народного ансамблю «Струмочок» та інші.

У планах – видання шрифтом Брайля серії літератури для незрячих читачів та виготовлення аудійованих і електронних підручників та посібників для школярів і студентів.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!