У Львові вийшла друком казка для незрячих дітей

3778 0
У Львові видали повість Туве Янссон «Комета прилітає» шрифтом Брайля у двох томах. Книги надішлють у різні куточки України, де є спеціалізовані бібліотеки, школи-інтернати, реабілітаційні центри для незрячих дітей та дітей з вадами зору.
фото: starylev.com.uа, m.day.kyiv.uа

фото: starylev.com.uа, m.day.kyiv.uа

Благодійна організація «Фонд родини Нечитайло» у партнерстві з Львівським осередком громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» та «Видавництвом Старого Лева» видала повість Туве Янссон «Комета прилітає» шрифтом Брайля у двох томах.

Книги розсилатимуть по всій Україні: Миколаїв, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Луцьк, Черкаси, Полтава, Одеса, Львів – всюди, де знаходяться спеціалізовані бібліотеки, школи-інтернати, реабілітаційні центри для незрячих дітей та дітей з вадами зору. 

«Літератури шрифтом Брайля в Україні катастрофічно не вистачає. Діти навчаються за підручниками, виданими ще в радянські часи, придатність яких викликає неабиякі сумніви. А художня література, особливо коли мова йде про сучасну, – неабияка рідкість. Розуміємо, що одна книжка – це крапля в морі. Але крапля за краплею можна змінити ситуацію на краще», – зазначають на сайті видавництва.

«Люди, які позбавлені щастя бачити світ очима, потрапляють у інформаційний вакуум, – каже головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка. – Ми сподіваємося, що у майбутньому потрохи будемо вирішувати цю проблему. Адже це не проблема одного товариства, це спільна справа всього суспільства».

Видання твору «Комета прилітає» стало знаковим, адже саме цього року повість святкує своє 70-річчя. Двотомник надрукований у Республіканському будинку звукозапису і друку УТОСу, розповсюдженням видань займається «Фонд родини Нечитайло». Перелік отримувачів книжок можна побачити за цим посиланням.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!