Аудитори визначать, чи не переплачують львів'яни за проїзд у маршрутках

1678 0
Аудиторська компанія, яка перевіряє обгрунтованість підвищення тарифів на проїзд у маршрутках Львова, має надати свої висновки до 18 липня.
Фото: lviv.travel

Фото: lviv.travel

За словами начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, аудитом займається львівська компанія, повідомляє Zik . До аудиту також долучились активісти громадських організацій

«У травні в цьому аудиті побажали взяти участь тільки дві компанії. Ми порахували, що така кількість є недостатньою, тому винесли це питання на конкурс. Він відбувся у червні, на сьогодні компанія, яка виграла конкурс, уже працює і до 18 липня має завершити цю роботу», – розповів Віктор Щир.

«Це компанія, яка уже займалась такими питаннями. У тих аудиторських компаніях, які спочатку відгукнулись, думали, що їм необхідно лише перевірити документи – бухгалтерські, розрахункові. Але питання стоїть ширше – треба визначитись щодо пасажиропотоку у місті. Компанія ж, яка виграла, надала свої пропозиції, як обліковуватиме пасажиропотік», – повідомив чиновник.

За проведений аудит виконавець хоче 9600 грн.

На запитання, якщо, компанія у результаті аудиту дійде висновку щодо необґрунтованості підняття тарифу на проїзд у маршрутках Львова, начальник управління транспорту та зв’язку зауважив, що за підсумками її роботи він доповість виконавчому комітету, який і визначатиметься, як діяти далі.

Виконавчий комітет ЛМР, приймаючи рішення про підняття тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автотранспорті до 3 грн, проголосував й за те, щоб незалежна аудиторська компанія провела свій розрахунок економічно обґрунтованого тарифу на проїзд у маршрутках. Свій висновок вона мала подати до 1 липня.

Нагадаємо, як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку ЛМР було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники повинні встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях. Відтак, з 1 липня, активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса та дотримання водіями культури поведінки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!