Політична реклама

У Львові визначили межі пішохідної зони

1204 0
Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про внесення змін до «Схеми організації руху транспорту та пішоходів» з пропозиціями щодо створення пішохідних зон.

Відповідний проект змін було розроблено ДП ДІПМ «Містопроект», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів, мова йде про створення пішохідної зони, обмеженої пр. Свободи, вул. Торговою, вул. Підвальною, пл. Митною, Соборною і Галицькою.

«Проект розроблений у 1998 році, але в місті пройшли зміни – збільшення кількості автомобілів, формування концепції пішохідної зони. Тому постала потреба розробити деталі цього проекту і винести на погодження виконавчого комітету», - уточнив Андрій Павлів.

За словами чиновника, суть змін полягає у тому, що середмістя пропонується для пішохідного руху, а також формування місць для паркування, зокрема на вул. Валовій.

«Також ми вводимо такі поняття, як боларди, які обмежують заїзди на пл. Ринок. Залишається тільки проїзд для громадського транспорту, зберігаючи пішохідну зону», – додав Андрій Павлів.

Зазначимо, схема організації дорожнього і пішохідного руху в центральній частині Львова була розроблена ще у 1998 році. Частина закладених у ній рішень вже реалізовані, деякі – неактуальні, також з’явились і нові пропозиції та підходи, розроблені нові проектна та містобудівна документації. З модернізацією міста, розвитком велосипедної мережі та пішохідних зон, зростанням кількості туристів у центральній частині міста виникла потреба внести зміни в цей проект, який було розроблено 16 років тому, зазначають у міськраді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!