Стало відомо, за яким проєктом відреконструюють готель «Дністер». Візуалізація

3374 0
У проєкті побачили максимально тактовне збереження унікального модерністського образу будівлі.
Фото: Антон Коломєйцев

Фото: Антон Коломєйцев

Готель «Дністер», що поблизу парку імені Івана Франка у Львові, реконструюватимуть. У конкурсі на найкращу пропозицію реконструкції готелю «Дністер» перемогу здобув Тарас Сулик. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«У проєкті ми побачили максимально тактовне збереження унікального модерністського образу будівлі і водночас неймовірно свіже та актуальне його оновлення. Автор добре зреагував на контекст парку та суттєво покращив пішохідний громадський простір. Ми у Львові цінуємо архітектурну спадщину різних епох», – написав Антон Коломєйцев.

Читайте також: Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

Нещодавно Тарас Сулик переміг у Всеукраїнському відкритому архітектурному бліц-конкурсі на найкращу проєктну пропозицію клубного житлового комплексу по вул. Коновальця, 114-116, де раніше був дитячий санаторій.

Читайте також: Замість дитячого санаторію на вулиці Коновальця планують звести елітне житло

Нагадаємо, що виконком погодив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію підвальних нежитлових приміщень з влаштуванням додаткових евакуаційних сходових кліток готелю «Дністер». Але головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що йдеться не лише про підвальні приміщення, а про масштабнішу реконструкцію готелю, зокрема й фасаду.

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста, на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності. Згідно з даними Youcontrol, готель «Дністер» є приватним акціонерним товариством із кількома власниками, а його керівником вказаний Андрій Балагура.

У серпні 2020 року Антимонопольний комітет дав дозвіл, аби туристично-готельний комплекс придбала кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим, який голосував за анексію Криму і перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!