У Львові збудують багаторівневий паркінг

3926 1
У Львові оголосили переможця відкритого архітектурного конкурсу щодо проекту багаторівневого паркінгу для «Бізнес-сіті Технопарк» на вулиці Федьковича, 55. Участь у конкурсі брали архітектори з усієї України.
фото: hromadske.lviv.ua

фото: hromadske.lviv.ua

Учасники мали спроектувати окрім паркінгу ще й зручний і багатофункціональний громадський простір. На конкурс надійшло 48 проектів, із них відібрали сім лауреатів, які особисто представляли перед членами журі свої проекти.

Переможцем конкурсу став проект Бюро «Паламарчук», цей паркінг розрахований на 215 автомобілів. Він буде чотирирівневим, але над ними буде ще два рівні громадської забудови. Споруда буде мультифункціональною з офісами, конференц-залами, рестораном і бюджетним кафе

Третє місце і премію в розмірі 60’000 грн отримала архітектурна майстерня з Києва «Форма», друге місце і премія у 90’000 грн — команда львівських архітекторів «А-44» під керівництвом Михайла Ягольника.

«Нам дуже важко було обрати кінцевого переможця, тому що було багато гідних проектів. Ми прискіпливо вибирали, радилися зі всіма зацікавленими сторонами. І ми надзвичайно задоволені кінцевим результатом, — зазначив представник Бізнес-сіті Технопарк Володимир Гаразд. — Такою є стратегія розвитку нашого бізнес-містечка. Як ми бачимо, сьогодні люди хочуть не тільки працювати в офісах, але й проводити десь свій час. Тому ми прагнемо створити їм комфортні умови й усунути той дискомфорт, який створюється від скупчення автомобілів».

Це буде перший у Західній Україні багаторівневий паркінг. У найближчі дні з переможцем конкурсу буде підписаний контракт, і орієнтовно через 9-12 місяців інвестори розраховують почати будівництво. Саме ж будівництво має зайняти 15—18 місяців.

«Думаю, що місто тільки виграє від проведення такого відкритого і прозорого конкурсу. Люди зазвичай бояться сучасних забудовників, бояться архітекторів і нових будівельних майданчиків. І ця стіна, яка існує між мешканцями міста і забудовниками, завдяки саме таким конкурсам може зникнути», – зазначив Ігор Паламарчук, проект якого переміг у конкурсі.

За матеріалами: galinfo.com.uahromadske.lviv.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
5 Січня, 2016 04:13
Дмитро В центрі Мукачева вже багато років працює багаторівневий паркінг! Перщий у Львові - брехуни!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!