У Львові визначили, яке ЛКП отримає гроші на рекультивацію сміттєзвалища і будівництво заводу

3738 0
Сьогодні, 30 червня, під час сесії депутати Львівської міськради підтримали ухвалу, необхідну для отримання кредиту у 75 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і будівництво сміттєпереробного заводу, визначивши ЛКП «Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" позичальником.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

"За" проголосувало 38 депутатів. Йдеться про позику від Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового полігону ТПВ та сміттєпереробного заводу для Львова. Таким чином депутати встигають у термін до завтра, 1 липня, надати Мінрегіонбуду рішення про визначення позичальника та підтримку інвестиційного проекту.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Також депутати надали дозвіл директору Львівського комунального підприємства «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» на підписання відповідних заявок та необхідних документів для участі у проекті. До слова, ЛКП «Львівспецкомунтранс» очолює Тарас Стефанишин, член ВО «Самопоміч», кандидат партії у депутати Львівської облради на виборах 2015 року. 
 
Під час сесії частина депутатів обурювалася, чому ЛКП, яке заробляє 29 тис. грн на місяць, повинно брати кредит у 75 млн євро, чому не ЛКП «Збиранка». Міський голова Андрій Садовий відповів на це, що «Збиранка» займатиметься кримінальними справами, пов’язаними із подіями, що трапились на Грибовицькому сміттєзвалищі. 
 
Орієнтовна вартість проекту у частині рекультивації існуючого сміттєзвалища становить близько 30 млн євро. Орієнтовна вартість будівництва нового полігону твердих побутових відходів та сміттєпереробного заводу – до 45 млн євро. Остаточна вартість проекту буде визначена після опрацювання техніко-економічного обгрунтування за участі фахівців Європейського інвестиційного банку.
 
За матеріалами IA ZIK, Galinfo

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!