Політична реклама

У Львові визначили, який сир краще не їсти

1616 0
У Львові перевірено якість твердих сирів. З 12 зразків лише вісім виявились справжніми. Дослідження провів центр експертиз "Тест". Сири обирали за популярністю торгових марок, а також за особливо низькими цінами.

Справжність перевіряли за наявністю чи відсутністю рослинних жирів, а також міробіологічні показники.

Як розповіла Ніна Кільдій, керівник відділу тестування науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест", у сирах "Клуб сиру", "Шостка", "Славія", "Комо", "Пирятин", "Добряна", "Молендам" та "Здорово" не знайшли рослинних жирів. Тобто сири підтвердили свою мікробіологічну безпечність.

Вартість цих сирів складала від 54 гривень за кілограм до 88,5 гривні.

"Чотири зразки дешевших за інші сирів виявились фальсифікованими. Адже практично не мали у собі молочного жиру", -- сказала пані Кільдій.

Йдеться про "Промінь-фуд", "Елітний смак Гауда", "Кременецьке молоко" й "Молокозавод Самбірський". Вартість цих сирів складала від 41,6 до 51 гривні.

Крім того, два зразки ("Кременецьке молоко" й "Молокозавод Самбірський") мали у собі кишкову паличку. "Інакше кажучи, виявились не тільки несправжніми, але й небезпечними", -- додала пані Кільдій, повідомляють Львіські новини онлайн.

За словами керівника відділу тестування науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест", висока ціна не завжди є показником високої якості, проте дуже дешеву продукцію купувати не варто. Адже низька ціна може означати наявність рослинних жирів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!