У Львові визначили загальноміський церемоніал поховання

16764 0
Процес похорону складається з трьох частин.
Фото: ФБ/Павло Ткачук

Фото: ФБ/Павло Ткачук

У Львові започаткували міську церемонію прощання із загиблими Героями. Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко, загалом процес похорону має три частини.

Напередодні похорону представники міської влади зустрічаються з рідними Героя, щоб врахувати їхні побажання та розповісти їм як відбувається загальноміський церемоніал поховання.

Читайте також: Львів – сповнений тиші, або Як місто проводжає своїх героїв

Перша частина – це церковна і відбувається в Гарнізонному храмі святих Петра і Павла, що на вул. Театральній. Опісля процесія в складі прапороносної групи, почесної варти, салютної команди, військового оркестру та усіх присутніх вирушає на поле почесних поховань до Личаківського цвинтаря.

Другу частину загальноміського церемоніалу поховання запровадили у Львові на 100-ий день війни. Процесія проходить через площу Ринок, в цей час міський сурмач спускається на площу та виконує церемоніальну мелодію знану у світі як «Taps».

«У цей час площа Ринок завмирає, перехожі, працівники Ратуші та інших закладів виходять, щоб віддати останню шану Герою. Це дуже зворушлива мить, яка нагадує нам про велику ціну нашого мирного життя у Львові», – каже Євген Бойко.

Читайте також: «Чим більше росіян ми вб'ємо зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям», – з останніх слів Романа Ратушного

Після цього процесія відправляється на вулицю Пекарську. Прощання з Героєм продовжується й там, люди виходять з будинків, стають на коліна, багато хто тримає в руках національні прапорці.

Завершує свій шлях процесія на полі почесних поховань зі сторони вулиці Мечнікова, де розпочинається третя частина церемоніалу. Труну розміщують на підвищення та обгортають державним прапором, звучить мелодія сурмача та барабанщиків, опісля звершується заупокійна молитва.

Прапор з домовини складають, передають рідним та виконують державний гімн, а труну опускають в могилу. У цей час військові віддають честь салютним пострілом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!