У Львові визначилися з технологією сміттєпереробного заводу

3643 0
В міськраді запевняють, що сміття не буде спалюватися, а проходитеме технологію механіко-біологічної переробки.
Фото надані Вадимом Ноздрею

Фото надані Вадимом Ноздрею

Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник групи проекту ТПВ Львівської міської ради, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря. За його словами, Львів не розглядає технологію сміттєспалювання, а обрав технологію механіко-біологічної переробки ТПВ. 
 
«Це походить від консультатів (Egis  авт.), це також частково було закладено в ТЕО, розроблене на замолення «Львівтеплоенерго». Воно не бездоганне, але там застосовується ця технологія, і ми продовжуємо проектно-вишукувальні роботи в цьому напрямку з урахуванням останніх результатів дослідження морфології сміття»,  зазначив Вадим Ноздря.
 
Він повідомив, що з подібною технологією делегація Львівської міськради знайомилася у Польщі та країнах Балтії. Кінцевий продукт обробки відходів може застосовуватися як пальне, а також для пересипки шарів сміття під час рекультивації старих полігонів. 
 
 
Сміттєпереробний завод у Каунасі (Литва)
 
 
«Спочатку йде механічна сортувальна лінія, інколи є цех з ручного сортування  це залежить від рівня культури роздільного збору. Якщо його немає на 98% на рівні домогосподарств і мешканців, доводиться встановлювати ручне відсортовування перед потраплянням відходів на лінії та сортувальні барабани. Далі є система оптичного розділення і сортування, потім система магнітної сепарації, яка відокремлює метал. Органічна фракція потрапляє до потужностей компостування або стабілізаційних тунелів, які її висушують, після чого органіка вже не є шкідливою з точки зору фільтратів та біогазу, суттєво зменшується в об’ємі»,  описав технологію Вадим Ноздря. 
 
 
Нагадаємо, для будівництва сміттєпереробного заводу обрали ділянку біля ТЕЦ-2 на вулиці Пластовій. Концепцію поводження зі сміттям у Львові розробляють інженери французької компанії Egis коштом уряду Франції. Для початкових робіт місто планує залучити кошти ЄБРР, а на основі роботи розраховує отримати фінансування ЄІБ
 
Tvoemisto.tv у червні направляло запит департементу ЖКГ Львівської міськради та ЛКП «Львівтеплоенерго» для отримання документу з описом технології будівництва заводу, але відповіді досі не отримало.
 
Зоя Красовська
Фото надані Вадимом Ноздрею

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!