Політична реклама

У Львові вже є понад 30 кілометрів велодоріжок

1454 0
Станом на кінець 2013 року у Львові збудовано понад 30 км велодоріжок та велосмуг.

Про це Твоє місто інформує прес-служба Львівської міськради.

«У 2013 році почався процес створення пішохідної зони в центральній частині міста. Львів отримав грант у розмірі 600 тис євро на добудову велоінфраструктури на вулицях Липинського та Науковій-Стрийській. Відтак, станом на кінець 2013 року у Львові є понад 30 км велодоріжок.

Розвивати велоінфраструктуру дуже важливо, бо це сталий спосіб пересування, який не потребує великих затрат енергії, пального та є нешкідливим. Щороку збільшується протяжність заторів, місць для паркування не вистачає, тому Львів бере приклад з таких міст, як Амстердам, Копенгаген, Фрайбург», - розповів Дем’ян Данилюк, координатор Європейського тижня мобільності у Львові.

У місті після завершення першої стадії програми розвитку веломережі, що розрахована на 9 років, має бути 268 км велодоріжок та велосмуг.

«Перша стадія покликана насамперед зробити велорух у Львові логічним і комфортним», – зазначив Олег Шмід, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури.

Водночас львівські велосипедисти вже відзначають зручність велодоріжок міста, котрі повторюють основні автомобільні артерії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!