У Львові з аукціону продають дві історичні будівлі

3920 0
Будинки є пам’ятками місцевого значення і мають привабливе розташування.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

В управлінні комунальної власності ЛМР оголосили про продаж дев’ятьох нежитлових приміщень. Зокрема будинок № 88 на вулиці Коновальця та будинок № 6/7 на площі Міцкевича, які є пам’ятками місцевого значення.

Будинок № 88 на вулиці Коновальця:

На аукціон виставили нежитлові приміщення підвалу, першого поверху та мезоніну, загальною площею 250,8 кв. м.

Стартова ціна – 5 253 540 грн.

Балансоутримувач: ЛКП «Львівський ліхтар»

Тел.: 032 237 33 04

Опис об’єкта: будинок звів як власну віллу місцевий скульптор та архітектор Михайло Макович у 1904-1905 роках. Об’єкт є пам’яткою місцевого значення.

Будинок одноповерховий на високому цоколі, цегляний, з мезоніном та горищем. Пам’ятка зберегла свою автентичну форму, планувальну структуру, архітектурний вистрій фасадів та відображає розвиток архітектури і містобудування міста Львова періоду стилю сецесії.

У будинку проведена водостічна система, каналізація, електрична й телефонна мережа та опалення.

Приміщення у будинку № 6/7 на площі Міцкевича

На аукціоні пропонують купити нежитлове приміщення четвертого поверху, загальною площею 293,1 кв. м. Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Стартова ціна – 9 102 480 грн

Балансоутримувач: ЛКП «Цитадель-Центр»

Тел.: 261-10-09

Опис об’єкта: Будинок звели у 1908-1909 роках на місці старішої триповерхової кам’яниці, у якій спершу була книгарня Яблонського, а згодом одна з найпопулярніших кав’ярень міста – «Авеню». Новий будинок тут звели за проектом архітектора Карла Майредера.

Будинок кутовий п’ятиповерховий, із внутрішнім подвір’ям. Декор будинку формують віконне обрамування, карнизи, ліпнини та консолі балконів.

Нині у приміщені на першому поверсі розташовані магазини промислових товарів, на другому – казино, верхні поверхи використовують під житлові квартири та офісні приміщення, серед яких один із львівських офісів «Самопомочі».

Читайте також: Проект будівництва нового львівського СІЗО подали у Мін’юст

Щоб дізнатися більше про лоти аукціону або оглянути будівлі, можна звернутися в управління комунальної власності або до балансоутримувачів будівлі.

Контакти можна знайти тут.

Заявки на участь у аукціоні прийматимуть до 20 листопада.

До 23 листопада усі, хто подався на аукціон, мають до 16:00 год. укласти договір про участь в аукціоні з ПП «Фірма СОМГІЗ», яке знаходиться за адресою м. Львів, вул. Сахарова, 46 а.

Телефон:

(032) 244 30 91,

(032) 244 30 92

Умови продажу та перелік документів  можна знайти на сайті міської ради.

Аукціон відбудеться 24 листопада об 11:00 год. за адресою м. Львів, пл. Ринок, 1, велика сесійна зала.

Реєстрація учасників аукціону розпочнеться о 9:30 год. і завершиться о 10:30 год. Претенденти на участь мають бути обов’язково присутні на аукціоні та мати із собою документ, що посвідчує особу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!