У Львові з майже тисячі водіїв, яких перевірили в кабінеті освідування, 250 були за кермом у стані сп'яніння

1828 0
Огляд водіїв роблять у присутності поліції.
фото: mk.depo.ua

фото: mk.depo.ua

З 932 оглядів водіїв, яких перевірили у кабінеті на базі Львівського обласного медичного центру превенції та терапії узалежнень, 150 – перебували у стані наркотичного сп’яніння. Алкогольне сп'яніння зафіксували у 102 водіїв. Ще двоє осіб перебували під дією і алкоголю, і наркотиків, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Огляд водіїв роблять у присутності поліції. Кабінет, що розташований на вул. Кульпарківській, 95, працює цілодобово. У ньому чергують позмінно бригади, що складаються із 7 лікарів та 6 медсестер. На роботу кабінету скерували 715 тисяч гривень.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львівянам цивілізовано поводитись на дорогах

За інформацією Патрульної поліції Львівської області, станом на початок листопада на території області трапилася 495 ДТП за участі нетверезих водіїв, з них 78 аварій з постраждалими, в яких загинуло шестеро осіб і травмовано 109 осіб.

На території Львівщини поліцейські за 10 місяців склали 2626 протоколів на нетверезих водіїв.

Нагадаємо, що в червні цього року у Львові відкрили кабінет освідування водія. Попередній, що працював на Науковій, 49, закрили у 2016 році.

Активісти проєкту Pitbull Lviv неодноразово вимагали відкрити кабінет для перевірки нетверезих водіїв, адже без нього їм удається уникнути відповідальності за кермування напідпитку. Відповідна петиція у листопаді минулого року набрала тисячу підписів. А тодішній очільник Львіської області Маркіян Мальський під час відкритого інтерв’ю Tvoemisto.tv у жовтні 2019 року сказав, що відкрити кабінет освідування можуть упродовж місяця.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!