У Львові з проханням добудови моста на Науковій зареєстрували петицію до президента

1853 0
Шляхопровід збудували ще наприкінці 80-х, і вже кілька десятків років Львів не може вирішити, що з ним робити.

Львів’янин Ігор Кідик зареєстрував петицію на сайті електронних петицій Президента України з метою добудови шляхопроводу та запуску наземного метро на перетині вул. Наукова та вул. Княгині Ольги у Львові. 

Читайте також: ЛКП «Львівавтодор» має визначити, що робити із старим шляхопроводом на Науковій

«Шановний пане Президент! Звертаюсь до Вас від спільноти свідомих та небайдужих львів’ян з проханням допомогти завершити будівництво інфраструктурного об’єкту, а саме шляхопроводу по вул. Княгині Ольги у м. Львові, який збудований на 80%», – йдеться у петиції. 

Львівські чиновники обіцяли добудувати шляхопровід протягом багатьох років, але через брак коштів у 2021 році запропонували зруйнувати шляхопровід та замість дворівневих розв’язок влаштувати однорівневі з круговим рухом.

«Просимо: Включити до проєкту «Велике будівництво» добудову шляхопроводу в м. Львові і запуску швидкісного трамвая (наземного метро) як критично необхідного інфраструктурного об’єкту для якісного розвитку міста», – зазначив Ігор Кідик. 

Він зареєстрував петицію 18 жовтня, наразі вона набрала 371 голос з 25 тисяч необхідних. 

Читайте також: Чому у Львові досі не збудували міст між вулицями Шевченка і Ковча та коли почнуть роботи

Додамо, декілька десятків років Львів не може вирішити, що робити із шляхопроводом на перехресті Княгині Ольги – Наукова. Його збудували наприкінці 80-х. Торік у коментарі Tvoemisto.tv Олександр Одинець, в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури повідомив, що шляхопровід передадуть на баланс ЛКП «Львівавтодор», який має визначити варіанти добудови та розробити проєктно-кошторсну документацію. Минулого року на це виділили 1,2 мільйони гривень із міського бюджету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!