У Львові з робочим візитом перебуває перша леді Олена Зеленська

2288 0
На «Арені Львів», що на вул. Стрийській, проходитиме четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування».
фото: сайт офісу президента україни

фото: сайт офісу президента україни

Сьогодні та завтра на «Арені Львів», що на вул. Стрийській, проходитиме четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування». У ньому беруть участь перша леді Олена Зеленська, яка нині перебуває у Львові з робочим візитом, а також очільник МОН Сергій Шкарлет, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, голова Львівської ОДА Максим Козицький та інші. 

Дискусійні панелі присвятять темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування. Під час форуму  відбудеться презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Крім того, передбачили дискусію зі спікерами у форматі запитань-відповідей.

Читайте також: Замість чипсів і сосисок. Як і чим нагодувати школяра

У межах форуму запланували практичну панель – демонстрацію можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготують обід в асортименті з дев’яти страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентує «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування. 

У форумі також візьмуть участь: 

  • Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів;
  • Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України;
  • Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»;
  • Едем Адаманов, директор ДУ «Професійні закупівлі»;
  • Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)».

 

Нагадаємо, що з 1 січня у школах в Україні планували запровадити нове меню, однак запуск перенесли на наступний рік. Над ними працювала робоча група, до якої ввійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі лікарі ендокринологи і дієтологи. Кулінарний експерт, автор та керівник проєкту Cult Food Євген Клопотенко тоді повідомив, що розроблені тижневі меню для шкіл мають полегшити роботу кухарів та вирішити проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів. 

Читайте також: Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОН

Для довідки

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбудеться в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Захід організовує МОН та Львівська ОДА спільно з МОЗ, Міністерством економіки та Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ГО «Національна асоціація громадського харчування» за ініціативи Першої леді Олени Зеленської. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!