У Львові планують створити Центр соціальних інновацій УГКЦ. Що там буде

1547 0
В інноваційному центрі буде психологічна порадня, дитячий простір та кав’ярня.
Фото: google.com/maps

Фото: google.com/maps

На вул. Івана Франка, 58 у Львові планують створити Центр соціальних інновацій, що здійснюватиме місійну діяльність Львівської Провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) Української греко-католицької церкви. В інноваційному центрі, на який зараз оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс, буде психологічна порадня, дитячий простір, який охоплюватиме інклюзію, і навіть кав’ярня. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила організаторка створення Центру соціальних інновацій Галина Онишко.

За її словами, зараз будинок на вул. Франка належить міжнародному монашому згромадженню Редемптористів, він перебуває в аварійному стані і потребує реконструкції.

Читайте також: «Не ми їх боялися, а вони нас». Історія отця УГКЦ, який пройшов випробування підпіллям

«Місія Редемптористів – проповідувати Боже слово людям у потребі. В Україну свого часу згромадження прийшло на запрошення Митрополита Андрея Шептицького. Завдяки йому приміщення і земля, що на вул. Франка, є в розпорядженні Редемптористів. Тож, проваджуючи справи Шептицького, згромадження хоче створити тут простір, який би міг служити громаді», – каже Галина Онишко.

Оскільки, за її словами, одним із їхніх напрямків є соціальне служіння, новостворений центр міг би поєднати підприємництво і благодійність, як це робив сам Шептицький. Серед ініціатив, які б мали бути у центрі – простір, який охоплюватиме дітей з інклюзією. Зокрема, тут займатимуться з дітками, в яких розлади спектру аутизму. Також у планах створити психологічну порадню, яка буде побудована за досвідом австрійських редемптористів. Особливо, за словами Галини Онишко, це важливо створити в умовах пандемії.

Також при інноваційному центрі хочуть відкрити кав’ярню, яка надаватиме роботу та перше місце праці для молодих людей з довколишніх сіл та невеликих міст. А все задля того, щоб їх вишколити, надати досвід роботи.

Читайте також: Глава УГКЦ анонсував візит Папи Римського до України

Коли запрацює центр, точно не відомо, але не раніше 2023 року. Зараз центр інновацій перебуває на стадії розробки. Остаточних підрахунків, у скільки обійдеться реконструкція приміщення під відкриття інноваційного центру, немає, лише попередня вартість.

«Ми на стадії розробки концепції та співпраці з грантодавцями і жертводавцями на реконструкцію цієї будівлі. Ведемо перемовини з міжнародними фондами, зокрема німецьким, але також сподіваємося, що долучаться й українські грантодавці. Попередньо, для відкриття центру потрібно 3-3,5 млн доларів», – каже співрозмовниця.

Як зазначила Галина Онишко, наразі вони лише отримали містобудівні умови та обмеження від виконкому Львівської міської ради і запустили конкурс на найкраще архітектурне рішення центру. Після цього, будуть розробляти ескізний та робочий проєкти і на їх основі робитимуть всі прорахунки.

Останній термін реєстрації на участь у конкурсі – 14 січня 2022 р., а останній термін подання конкурсних проектів у цифровому та друкованому вигляді – 14 лютого 2022 року. Призовий фонд конкурсу становить 180 тис. грн, проте у конкурсі визначено й три премії (по 90, 60 та 30 тис. грн). Ознайомитися із завданням та вимогами до конкурсу можна тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!