У Львові за 4 мільйони реконструюють фонтан Кульбаба

2830 0
Роботи мали провести ще минулого року.
фото: Wikipedia

фото: Wikipedia

У 2019 році у Галицькому районі Львова планують реконструювати фонтан «Кульбаба». На це в бюджеті передбачено 4 млн грн, повідомляє прес-служба ЛМР.

Зазначимо, фонтан планували реконструювати ще минулого року, тоді передбачалось, що це коштуватиме 1,5 млн грн.

У 1880 році на площі Галицькій, де зараз стоїть фонтан «Кульбаба»,  з’явилась криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича – Світезянки (німфа озера Світязь) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького (1858-1928). Скульптуру він створив на замовлення львівського магістрату. Світезянка безслідно щезла з площі приблизно у 1950 році.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Замість німфи криницю прикрасили скульптурою хлопчика, автор якої невідомий. Схожу скульптуру дослідники знайшли на Личаківському цвинтарі на могилі юнака, який трагічно загинув. Орієнтовно у 1970 році цю скульптуру демонтували, а за кілька років тут встановили абстрактну композицію «Кульбаба» роботи львівського художника Олега Микити.

Торік у Галицькому районі відновили роботудвох фонтанів: «Криниця з левами», що не працював понад 70 років, та фонтану «Водолій», що не працював понад 20 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!