У Львові за 60 мільйонів продали приміщення у районі Професорської колонії

5486 0
Вартість приміщень зросла майже у вісім разів.

«Укрзалізниця» продала з аукціону приміщення, у яких раніше працювали чотири відділення залізничної лікарні. Йдеться про будівлі, що у Личаківському районі. Цю місцевість називають Професорською колонією. Торги відбулись сьогодні, 4 листопада, в електронній системі Prozorro. Sale.

Читайте також: Що буде з приміщенням на вулиці Гнатюка у Львові, де колись були залізничні каси 

Йдеться про територію Личаківському районі Львова у межах вул. Вільде, Ніщинського та Копальної. У липні цього року «Укрзалізниця» виставила на аукціон приміщення, у яких раніше працювали чотири відділення залізничної лікарні. Стартова ціна за приміщення на аукціоні була 7 мільйонів 800 тисяч за понад 2,5 тисячі квадратних метрів приміщень в елітному районі Львова.   

Сьогодні, 4 листопада, відбулись торги, в яких взяли участь 18 учасників. Найвищу ціну у 60 млн грн запропонувало ТзОВ «Залізна вода».

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Залізна вода» зареєстроване торік, розмір статутного капіталу – 1000 грн. Воно займається орендою майна. Власницею компанії є львів’янка Уляна Стойко. Вона також є співвласницею ТзОВ «Науково-дослідний інститут «Будматпроект» і АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Лев"», останній належить бізнесмену Олександру Свіщову.

Читайте також: У Львові хочуть здійснити мрію Йосифа Сліпого – відродити простір історичного храму в центрі міста

Додамо, що Львівська міська рада прийняли рекомендації для потенційних забудовників на території Професорської колонії, що у Личаківському районі Львова. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що необхідно зберегти цінні історичні будівлі, їхні елементи планування, характеристики, а також зберегти цінні зелені насадження. І передбачити можливість трасування пішохідних зв’язків із парком «Знесіння.

Професорською колонією називають кілька кварталів, які відгороджені від міста петлею залізниці «Підзамче-Личаків». На рубежі XIX і ХХ століть, коли місто розросталося, тут почали будувати вілли й особняки, у яких жила інтелігенція. Так утворилася Професорська колонія. У різні часи в цих кварталах мешкали літератори Ірина Вільде, Микола Вінграновський, Роман Дідула, а ще живописець Євген Манишин. Нині Професорська колонія вважається одним із елітних районів Львова.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!