У Львові за будівництвом першого будинку для ІТ-фахівців можна спостерігати онлайн

3250 0
Ще минулоріч у жовтні у Львові стартувало будівництво першого в Україні IT House - комфортабельного житла для працівників ІТ-індустрії за оригінальним проектом. Земельну ділянку для зведення житла виділила міська влада. Днями тут організували живу трансляцію, яка дозволить майбутнім власникам, а також усім охочим моніторити хід будівництва.

Будівництво було ініційовано Львівським ІТ Кластером і має на меті побудувати комфортне житло на 72 квартири, яке буде відповідати всім потребам і бажанням сучасних львівських ІТ-шників. Сам же проект автори ідеї реалізують за принципом кооперативного будівництва: бажаючі придбати житло стають учасниками житлово-будівельного кооперативу і вносять оплату певними частками протягом періоду будівництва житла.

Новобудова матиме просторі балкони для зон відпочинку. Також в будівлі передбачені: серверна, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), швидкісний Wi-Fi  та цілодобова охорона. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу й  перейти на альтернативні джерела енергії. Уже зараз тут монтують сонячні колектори на даху, які забезпечать 70% енергії для підігріву води.

Як дізналось Tvoemisto.tv раніше, для того, щоб отримати таке житло необхідно:

1. працювати у компанії, яка є учасником Львівського ІТ Кластеру;

2. подати заяву координатору проекту у своїй компанії;

3. пройти коротку співбесіду;

4. обрати поверх і квартиру;

5. сплатити вступний внесок в організацію (як підтвердження намірів участі в проекті).

Зазначимо, вартість житла становить $555 за кв. м. Сьогодні будинок вже об'єднує 57 працівників з різних компаній-учасників кластера. Також резиденти мають можливість активно включатися в процес будівництва і по ходу будівництва навіть перепланувати свої квартири на власний смак.

Виконавчий віце-президент компанії Soft Serve Олег Денис підкреслює, що даний проект - некомерційний і по-своєму унікальний: «Люди об'єдналися і практично за собівартістю отримають житло чудової якості. Адже об'єднуючий фактор дуже важливий для ІТ-компаній, оскільки для нас людський капітал - це основна інвестиція. Зауважу, що айтішники - це якраз та категорія дефіцитних кадрів, які, якщо їм некомфортно, можуть забрати свої ноутбуки й  виїхати, наприклад, в сусідню Польщу. А нам би дуже не хотілося бачити такі ситуації».

Завершити будівництво планують у другому кварталі 2017 року.

Переглянути трансляцію будівництва можна за посиланням 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!