У Львові за час карантину закрили десяток ресторанів, приблизно стільки ж відкрили

8232 0
Серед нових закладів Gazda Hub у приміщенні Празького банку на вулиці Гнатюка 2
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Під час карантину ресторани і бари у Львові не лише закривають, а й відкривають. Фахівець із ресторанного маркетингу Всеволод Поліщук розповідає про новий Gazda Hub, який відкрили у будівлі Банку, на вулиці Гнятюка, та ще з десяток цікавих локацій.

Заклад азійської кухні – невеличкий Tiki Ramen відкрився на Староєврейській. Там подають п’ять різновидів рамену, по 180 гривень за порцію. Також там є гьодзи та кімчі.

Нещодавно відкрився ресторан Рамен Мо на вулиці Наливайка, також спеціалізуються на раменах.

Via Regia – ресторан із складною концепцією, що побудована на «Королівському шляху», який у Середні віки поєднував Східну і Західну Європу, і в ресторані мають бути представлені кухні народів, які жили на цьому шляху (а це пів Європи). При цьому в короткому карантинному меню в основному представлені австрійські, угорські страви, а також страви львівських вірмен та поляків. А в інтер'єрі ресторану багато артефактів, пов'язаних з історією львівських вірмен.

Читайте також: Карантин вихідного дня для ресторану – це як ампутувати ноги, але по шию

На противагу попередньому ресторану «На Шевській», який закрили, з'явився новий Leo. Ресторан & бар, що називає себе неконцептуальним закладом, ставку робить на якість і свіжість інгредієнтів. Із українських фермерських продуктів тут готують як галицькі, так і світові стандарти, як-от хумус із стрийської квасолі, бурякове різотто з пшениці тощо. Також тут можна спробувати холодний борщ і качину ніжку на пікантних овочах.

Від попереднього закладу «На Шевській» тут залишилися тераса з видом на Петра і Павла і доволі демократичні для центру бізнес-ланчі. А от основне меню, сніданкові пропозиції та інтер'єр змінилися суттєво.

У 90-ті можна повернутись у кальян-барі Flashback Lounge&Bar, що на Валовій. Атмосферу підсилюють популярні хіти минулого, а також забавки: тетріс, денді, тамагочі, йо-йо. Замість меню у закладі карта напоїв: ром, джин, текіла, авторські коктейлі, лимонади.

ШоТи Там? – заклад, де взагалі немає їжі, лише музика, кілька столиків, барна стійка, неони та шоти, вартістю від 30 гривень. У меню свідомо не вказують склад шотів, тут можна побачити лише зображення та назву напою. У закладі пояснюють, що це має підштовхнути відвідувачів спробувати цікаві поєднання, не спираючись на власний досвід, та відкрити для себе нові смаки.

Читайте також: В Україні карантин вихідного дня можуть ввести вже наступного тижня

Пара булок і компот у Кривій Липі – сімейний заклад із меганачинковими булками, трьома видами цинабонів, салатами та питними зупами. Для приготування булок і їжі тут не використовують маргарину і штучних додатків.

Black Honey, переїхав з вул. Костюшка в Криву Липу, кав'ярня стала більш затишною і має кілька розділених залів

The Wave Project на третьому поверсі ТРЦ Магнус – кав'ярня з радикальними кавовими принципами та видом на Оперний театр. Її відкрила 19-річна бариста, яка до того працювала у Black Honey.

На проспекті Свободи на місці колишнього банку відкрився цілий гастрохаб – Gazda Hub. Там вже працюють два заклади, планують відкриття третього. На першому поверсі недороге, але доволі стильне, бо зберегли багато елементів старого банку, бістро з українською кухнею –  Gazda Bistro. На другому поверсі – м'ясний та пивний Offshore Pub. У підвалі має відкритися коктейльний Safe Bar, але невідомо коли.

Відкрилися зразу після карантину і вже закрилися Pizza Letta на вулиці Костюшка та La Piec на вулиці Січових Стрільців. Також на Січових Стрільців ще у березні закрилися Frits from Netherlands, а в жовтні – Pasta Bar. Також навесні зовсім поруч на Костюшка закрився Кримський Янтик, вони перейшли у режим Dark Kitchen. 

Також закрилися Libraria Speak Easy Bar, 44 bar, Бар Бідон, Любі друзі, і зовсім недавно – Перша Ліпша шаурма.

Нагадаємо, в Україні уже з наступного тижня можуть ввести карантин вихідного дня, у вихідні не працюватимуть розважальні заклади і заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів і аптек. Всеволод Поліщук зазначає, що повний локдаун – це можливість вести переговори з орендодавцями про знижку чи канікули. Тим часом локдаун вихідного дня – це 20% заробітку при 100% витрат.


 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!