У Львові за хабарництво судитимуть працівника Держпродспоживслужби

1787 0
Як встановили правоохоронці, працівник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області вимагав неправомірну вигоду від підприємця.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Натомість обіцяв не втручатися у господарську діяльність автосервісу, що діяв на території Миколаївського району, інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчі Національної поліції України затримали представника контролюючого органу 3-го січня цього року під час отримання неправомірної винагороди у сумі сім тисяч гривень.

Читайте також: У Львові на хабарі затримали адвоката й помічника судді

Одночасно правоохоронці встановили інші факти вимагання та одержання посадовцем неправомірних вигод за сприяння у вирішенні аналогічних питань. Загалом зловмисник вимагав у підприємця 12 тисяч гривень за безперешкодну діяльність та не проведення перевірок. Судом посадовцю було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, як альтернатива – застава в сумі 123 тисячі гривень, яку ним було сплачено.

Обвинувальний акт за ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) КК України скеровано на розгляд в суд. Йому загрожує штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (12750-17000) або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років зі спеціальною конфіскацією.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!