У Львові за період негоди через ожеледицю травмувалися майже 200 людей

953 0
До травмпункту лікарні св. Пантелеймона за минулу добу звернулися 29 осіб.
Фото умовне

Фото умовне

До травмпунктів Першого медичного об’єднання Львова за період негоди звернулися 189 осіб із травмами через ожеледицю. За минулу добу в лікарню Пантелеймона звернулися 29 осіб, 9 з них госпіталізували.

Джерело: Перше медичне об’єднання Львова в коментарі Tvoemisto.tv 

Станом на зараз в травмпунктах немає черг із пацієнтів. Проте в лікарнях попереджають, що черги утворюються «хвилями». Найчастіше львів’яни звертаються із переломами променевої кістки, гомілковстопного суглоба шийки плеча чи стегна, травмами зв’язок колінного суглобу, вивихами плеча, переломами променево-зап’ясткового суглобу. 

Аби уникнути падінь та травмувань, травматологи радять:

  • подбати про зручне взуття, воно має бути не слизьким, жінкам не варто взувати підбори;
  • не ховайте руки в кишені, адже при падінні це може спровокувати вивих плеча чи травмування обличчя та голови;
  • якщо падіння не уникнути, варто пам’ятати: падати потрібно на бік, не виставляючи руки вперед - саме переломи зап’ясть є «рекордсменами» зимового періоду;
  • також при падінні варто максимально згуртуватися та напружити м’язи. Це захистить руки та ноги від розтягнень та переломів.

 

Якщо після падіння відчуваєте біль у голові, нудоту, біль у ділянці травмування, то варто терміново звернутися до лікаря.

Куди звертатись із травмами?

  • вул. Миколайчука, 9 (лікарня Святого Пантелеймона);
  • вул. Навроцького, 23 (лікарня Святого Луки);
  • вул. Орлика, 4 (лікарня Святого Миколая).

 

Нагадаємо, що через значне похолодання на налипання мокрого снігу у Львові фіксують падіння дерев. За час негоди, станом на 12 грудня, впало 139 дерев та великих гілок. Аби їх крижувати та вивозити, у місті сформували 25 бригад. Загалом до цього процесу залучили понад сотню людей та 20 одиниць техніки. Що робити і куди звертатись, якщо впало дерево — читайте за посиланням.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!