У Львові за три дні травмувалася майже сотня людей через ожеледицю. Як вберегтися

1232 0
Серед найпоширеніших травм: струс мозку, переломи рук та ніг, передпліччя, пошкодження зв'язок, а також множинні забої різних ділянок тіла.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У травмпункти Першого територіального медичного об'єднання Львова сьогодні, 12 грудня, звернулося 28 людей і ще 64 – на вихідних.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

У лікарні повідомили, що серед найпоширеніших травм: струс мозку, переломи рук та ніг, передпліччя, пошкодження зв'язок, а також множинні забої різних ділянок тіла. Аби уникнути падінь та травмувань, травматологи радять:

  • подбати про зручне взуття, воно має бути не слизьким, жінкам не варто взувати підбори;
  • не ховайте руки в кишені, адже при падінні це може спровокувати вивих плеча чи травмування обличчя та голови;
  • якщо падіння не уникнути, варто пам’ятати: падати потрібно на бік, не виставляючи руки вперед – саме переломи зап’ясть є «рекордсменами» зимового періоду;
  • також при падінні варто максимально згуртуватися та напружити м’язи. Це захистить руки та ноги від розтягнень та переломів.

 

Якщо ви травмувались під час ожеледиці, потрібно звернутись за адресою трампунктів: вул. Миколайчука, 9, вул. Навроцького, 23. 

Техніка безпеки в ожеледь для пішоходів:

  • Рухайтеся по тротуарах з особливою обережністю, обходьте лід, дивіться під ноги.
  • Дорогу переходьте тільки у встановлених для цього місцях – на спеціальних пішохідних переходах різного типу (втім, це правило відноситься до будь-якої погоди).
  • Не біжіть швидко, адже можна послизнутися і впасти: ходити варто акуратно і спокійно, а переходити дорогу тільки на зелене світло світлофору.
  • При ходьбі ноги краще розслабте і трохи зігніть в колінах, ступайте при цьому на всю підошву.
  • Не тримайте руки в кишенях, тому що це погіршує можливість утримати рівновагу, до того ж падіння в такій позі збільшує ризик отримати важкі травми при падінні.
  • Обходьте металеві кришки каналізаційних люків, тому що дуже часто вони покриваються в холод льодом.
  • Будьте обачні навіть на тротуарі, адже в ожеледь автомобіль може занести з дороги і на пішохідну територію.


Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!