У Львові за участі міністра транспорту обговорять можливість запуску міської електрички

6739 0
Також у дискусії візьмуть участь заступник голови Львівської ОДА, депутати, головний архітектор Львова, експерти із залізничної та транспортної тематики.
Фото: Пасажирський транспорт

Фото: Пасажирський транспорт

Тvoemisto.tv сьогодні, о 17.00 год, проводить публічну дискусію на тему «S-bahn по-львівськи. Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова». 

В Україні анонсували будівництво оновленої системи приміських експресів City Express у столиці. Після запуску у Києві проєкт електричок запустять у інших містах, Дніпрі та Харкові. Львова наразі у планах немає, хоча мешканці Львова вважають транспортну проблему топовою у місті.

У дискусії, яку проведе Тvoemisto.tv, візьмуть участь:

  • Владислав Криклій – міністр інфраструктури України;
  • Юрій Бучко – заступник голови Львівської ОДА;
  • Антон Коломєйцев – головний архітектор міста Львова;
  • Ігор Зінкевич – голова комісії транспорту і зв’язку Львівської міської ради;
  • Ростислав Тістик – народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету;
  • Ростислав Білинський – архітектор І категорії ЛКП «Інститут просторового розвитку»;
  • Віктор Гальчинський – член правління ГО «Лінія 102.юа».

Також на дискусію запрошені керівництво АТ «Укрзалізниця» та регіональної філії «Львівська залізниця».

Читайте також: Як швидко збудувати у Львові першу лінію метро

Учасники обговорять можливості розвитку міської транспортної інфраструктури Львова і можливі шляхи покращення транспортного сполучення. Зокрема, говоритимуть про те, чи можна у Львові успішно реалізувати проєкт міської електрички і фактично побудувати «першу лінію метро» в місті. Та відповідно – що для цього потрібно. 

Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію на Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Нагадаємо, раніше Тvoemisto.tv публікувало колонку інженера Філіпа Шухевича – про те, як можна вирішити транспорту проблему для мікрорайонів Львова. На його думку, для покращення мобільності у місті, варто задіяти колії Укрзалізниці. Він наводить приклад, що у деяких містах лінії метро курсують над землею або є наземними. Тому, до прикладу, можна було б організувати таку лінію зі Сихова на головний вокзал. Для цього є доріжки, мости для переходу. Спочатку, каже інженер, можна використовувати звичайні вагони, як в електричках. Таким чином, Укрзалізниця має можливість швидко і недорого створити так звану »першу лінію метро» для Львова.

Окрім того, аналогічну лінію можна запустити до мікрорайону Рясне, а тоді можна передбачити станцію і для мешканців ще одного великого житлового комплексу – на перетині вулиць Шевченка та Левандівcької.

Читайте також: S-Bahn по-львівськи, або Що допоможе Львову запустити міську електричку

Також, за словами Філіпа Шухевича, було б добре включити Львів до проєктів City Express.

Член правління ГО «Лінія102.юа» Віктор Гальчинський вважає, що розгалужена мережа залізничних колій, які тепер проходять повз густонаселені житлові та ділові квартали міста, потенційно може вирішити транспортну проблему Львова. На його думку, для реалізації проєкту міській владі та »Укрзалізниці» необхідно виробити та погодити модель взаємодії у співфінансуванні міської залізниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!