Щоб розвантажити маршрутки, у Львові перенесуть тролейбусну зупинку

5306 1
У Львові планують перенести тролейбусну зупинку з площі Петрушевича та об’єднати її з автобусною неподалік.
Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Тролейбус №25, який їхатиме по вулиці Зеленій, повертатиме на вул. Шота Руставелі та підбиратиме пасажирів на автобусній зупинці. Таке рішення прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху. Про це у коментарі для Tvoemisto.tv повідомив спеціаліст управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк.

«Тролейбуси їхатимуть через ті самі зупинки, що і автобуси. Зараз тролейбус, який їде від Зеленої, цю зупинку об’їжджає через площу Петрушевича. Контактну мережу перенесуть, тролейбус повертатиме на вулицю Шота Рутавелі, де зупинятиметься і забиратиме пасажирів», – зазначив Костянтин Баранюк.

Автобусну зупинку на вул. Шота Руставелі об'єднають із тролейбусною
(фото: www.skyscrapercity.com)

Читайте також: Забрати у водія готівку. Дем'ян Данилюк про африканський транспорт Львова

Як розповів у коментарі для Tvoemisto.tv начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, такі маневри тролейбусів не суперечитимуть безпеці дорожнього руху. Окрім того, перенесення зупинки дасть тролейбусному маршруту №25 додатковий пасажиропотік, а автобуси навпаки – розвантажить.

«Зазвичай на початку вулиці Шота Руставелі стоять ті, кому треба піднятися вгору по Стрийській, до податкової чи до перехрестя Стрийська – Наукова. Їм підходить усе, що тут зупиняється. А наш тролейбус оминає якось хитро цю зупинку, втрачаючи пасажирів, – зазначив він. – Також важливо, що львів’яни, які їхатимуть із Сихова, матимуть зупинку на 150-200 метрів ближче до центру. Є чимало людей, для яких ця відстань має значення».

Тим часом на колишній зупинці на площі Петрушевича створять місце для відстою тролейбусів в обідній час.

Чинний маршрут тролейбуса №25, у майбутньому – місце відстою
(фото: WordPress.com)

Тролейбус №25 частково змінить маршрут. Не раніше весни 2018-го
(схема Zaxid.net)

Прокласти нову контактну мережу, за словами Івана Бондаря, можна упродовж тижня, однак доведеться чекати фінансування. Найімовірніше, що нововведення почнуть втілювати вже з весни 2018-го року.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Нагадаємо, площу Петрушевича з прилеглими вулицями Руставелі та Зеленою чекає кардинальне перевтілення. Тут пропонують реорганізувати рух, прокласти нову дорогу, розширити існуючу та збудувати підземний паркінг. Львів’янам пропонують долучатися до громадських слухань. 

Юлія Сабадишина


Читайте також:
28 Жовтня, 2017 10:56
Остап За словами Івана Бондара львів’яни, які їхатимуть із Сихова, матимуть зупинку на 150-200 метрів ближче до центру. Є чимало людей, для яких ця відстань має значення. Прокласти нову контактну мережу, за словами Івана Бондаря, можна упродовж тижня. А так як в Тернополі 400 метрів за три ночі - слабо. [***]s://doba.te.ua/post/36496
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!