Загальноміське освячення води на Водохреща у Львові скасували

2023 0
Щоб уникнути скупчення людей, отці проведуть чин освячення з самого ранку 19 січня. Тvoemisto.tv транслюватиме його на своїх ресурсах.
фото: Марія Стахів

фото: Марія Стахів

У Львові скасували традиційне загальноміське освячення води на Водохреща. Це пов’язано зі збільшенням динаміки захворюваності на Covid-19. Щоб уникнути скупчення людей, отці проведуть чин освячення з самого ранку 19 січня. Всі охочі упродовж дня можуть прийти на площу Ринок та набрати свяченої води з резервуара. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Ми є свідками того, що нове цунамі цієї пандемічної вірусної інфекції охоплює дедалі більше Україну і, зокрема, наше місто Львів. Але ми розуміємо, що все ж таки свято Богоявлення відбудеться, Богослужіння звершуватимуть у храмах. Розумію, що буде потреба у багатьох з нас набрати освяченої йорданської води. Думаю, що це можна буде зробити – храми є відкриті протягом цілого дня. Також буде освячено воду біля міської ради. Таким чином, можна спокійно собі прийти і, зберігаючи соціальну дистанцію, дотримуючись усіх вимог, набрати собі води», – каже капелан Львівської міської ради, о. Павло Дроздяк.

Цього року чин водосвяття очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян. Львів’яни зможуть набрати освячену воду з 11:00 і впродовж дня. Резервуар для води буде об’єм 1500 літрів, тож води має вистачити всім охочим. Його встановлять ввечері сьогодні, 18 січня, а завтра вранці наповнять водою.

Тvoemisto.tv транслюватиме чин водосвяття на своїх ресурсах, на сайтіФейсбук-сторінці та Ютуб-каналі..

 минулі роки 19 січня на свято Богоявлення відбувалося загальноміське освячення води. В освяченні брали участь духівники всіх християнських конфесій міста, львівські хори співали колядки на площі Ринок, а також був загальноміський екуменічний молебень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!